Lucrările la autostrada Suplacu de Barcău-Borş ar putea fi reluate săptămâna viitoare

Directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Cătălin Homor, a declarat, miercuri, în judeţul Bihor, că proiectul de execuţie a tronsonului Suplacu de Barcău - Borş al autostrăzii Transilvania ar putea fi predat săptămâna viitoare constructorului, după ce pe 6 iulie va fi analizat în comisia tehnico-economică a CNADNR, potrivit Agerpres. 
Economica.net - mie, 29 iun. 2016, 14:59
Lucrările la autostrada Suplacu de Barcău-Borş ar putea fi reluate săptămâna viitoare

‘În momentul de faţă, proiectul de execuţie este depus la companie. Au fost ridicate o serie de observaţii de către inginerul pe care îl avem acolo – firma Egis, proiectantul a implementat observaţiile, l-a retransmis la companie, miercurea viitoare este organizată comisia tehnico-economică în vederea aprobării acestui proiect urmând, dacă specialiştii noştri aprobă proiectul predat, din punct de vedere tehnic şi economic, să fie predat constructorului pentru execuţie. Pe când? El deja a început să mobilizeze, are staţie de asfalt, staţie de beton, staţie de balast stabilizat. Constructorul este un joint venture, lider fiind Corsan Corvian, din Spania’, a menţionat, pentru AGERPRES, Cătălin Homor.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a spus că proiectul pentru tronsonul 3C al autostrăzii Transilvania, Suplacu de Barcău – Borş, era dintre cele blocate şi care păreau să nu aibă nicio şansă la începutul anului.

‘Îmi amintesc că la puţine săptămâni după ce am fost învestit în această funcţie, când am fost în comisia de buget-finanţe, pentru buget, parlamentarii din această zonă au ridicat problema’, a subliniat ministrul, invitându-l pe directorul Homor să ofere informaţii despre proiect. ‘Stadiul acestui proiect era oarecum în moarte clinică. Aveam cea mai la îndemână variantă: să reziliem acest proiect, varianta simplă, uşoară, reluam licitaţiile, dar singurul care avea de pierdut era proiectul în sine, pentru că conservam oarecum situaţia încă doi ani probabil, ceea ce pentru mine era de neacceptat. În consecinţă, ne-am mobilizat, în numeroase şedinţe cu respectivii. Putem spune că este un succes că acest proiect a început să se mişte’, a precizat directorul CNADNR.

Întrebat din ce cauze a trebuit revizuit proiectul tehnic, Cătălin Homor a precizat că, în primul rând, era unul foarte vechi, s-au schimbat normele de proiectare, iar lucrările s-au deteriorat.

‘Principalul element care a generat această reproiectare este modificarea normelor de proiectare, introducerea acestor eurocoduri în 2012. Termenul de finalizare este de 24 de luni, raportat la momentul începerii. Ordinul de începe s-a dat în august 2015. Sursa de finanţare este asigurată, nu avem probleme de finanţare’, a subliniat Homor.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, la nivel naţional, sâmbătă, nu există niciun pat liber la terapie intensivă ...
Croații pot călători în Statele Unite fără viză începând de astăzi
Croații pot călători în Statele Unite fără viză începând de astăzi
Din această sâmbătă, cetăţenii Croaţiei pot călători în Statele Unite fără a obţine viză, potrivit ambasadei ...
Rusia înregistrează un nou record de infectări și decese cauzate de COVID-19
Rusia înregistrează un nou record de infectări și decese cauzate de COVID-19
Rusia a înregistrat sâmbătă un nou record de decese şi de contaminări asociate COVID-19, pentru a treia zi consecutiv, ...