1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Ludovic Orban: Comisia Europeană a decis alocarea unei tranșe de 3 miliarde de euro pentru România din programul SURE

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi seară, cu prilejul lansării în consultare publică a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, că în această săptămâna Comisis Europeană a decis alocarea unei prime tranșe de 3 miliarde de euro către România, în cadrul programului SURE.

26 noi, 2020 | Agerpres

Acești bani sunt detintati susținerii companiilor și angajaților care au fost afectați de măsurile luate de autorități pentru limitarea extinderii pandemiei noului coronavirus. România mai beneficiază și de o altă axa de finanțare, în valoare de 6 miliarde de euro, prin intermediul Fondului de modernizare cu resurse, a mai spus Orban.

"Chiar în cursul acestei săptămâni, Comisia Europeană a decis alocarea către România a unei prime tranşe de 3 miliarde de euro din programul SURE, care este destinat finanţării măsurilor active, măsurilor de susţinere a companiilor şi angajaţilor din domeniile de activitate care au fost afectate de pandemie. De asemenea, România mai beneficiază de o altă axă de finanţare prin intermediul Fondului de modernizare cu resurse de aproximativ 6 miliarde de euro care sunt destinate investiţiilor în creşterea capacităţilor de producţie a energiei, de energie regenerabilă, în modernizarea capacităţilor de producţie în sistem de cogenerare, în susţinerea finanţărilor în domeniul eficienţei energetice, de asemenea în susţinerea finanţărilor pentru modernizarea reţelelor de transport, fie a energiei termice, fie a gazului natural. Toate aceste resurse financiare de care beneficiază România vor putea fi utilizate pentru dezvoltarea economică a României", a precizat Ludovic Orban.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO