1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

News

Ludovic Orban: Garantez 100% că nu va fi un lockdown după alegeri

Prim-minstrul Ludovic Orban a declarat miercuri în cadrul emisiunii "România la Raport", moderată de Andreea Creţulescu, că garantează 100% că România nu va mai intra într-un nou lockdown, informează RomaniaTV.net.

02 dec, 2020 | RomaniaTV.net

"Am avut perioadă de creștere destul de rapidă, apoi o perioadă de aproximativ două săptămâni de platou, iar de 8 zile avem un trend descendent. În ultimele 7 zile, în 5 zile din 7, numărul de persoane vindecate a depășit pe cel al celor infectate. Garantez 100% că nu va fi niciun lockdown, România nu își permite, cine mai susține așa ceva spune minciuni de campanie. A spus și președintele foarte clar. Nu se pune problema. Avem deja un set de măsuri pe care le aplicăm local, județean, pe care le aplicăm unde este creștere accelerată. Am carantinat Constanța și se vede deja o plafonare, va urmă descreșterea", a spus Orban.

Premierul a explicat și care este procedura legală de deschidere a piețelor. Mai întâi se propune măsura în Comitetul pentru Situații de Urgență. Acesta lucru se va întâmplă mâine. Acolo se vor discuta și alte măsuri pentru desfășurarea alegerilor.

"Trebuie reactualizată și lista țărilor legate de carantină. Cred că Spania și Austria vor ieși de pe listă. Decizia de închidere a piețelor am luat-o într-o perioadă în care era un trend de creștere foarte mare, unii spuneau că vom ajunge la 25.000 de cazuri. Acolo, din toate analizele, am avut cea mai mică rată de conformare la regulile de protecție sanitară. Administratorii piețelor, din cauza unor înțelegeri pe care le au cu desfăcătorii, nu au respectat regulile" a mai spus Orban.

Cititi mai departe pe RomaniaTv.net.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO