1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

News

Ludovic Orban: I-am spus lui Iohannis că ne asumăm guvernarea doar dacă avem majoritate. Scopul nostru, blocarea PSD

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, luni, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că liberalii i-au transmis şefului statului că PNL îşi poate asuma guvernarea oricând, însă doar dacă ar avea o majoritate în spate, ceea ce nu au reuşit să obţină, astfel încât scopul lor acum este să blocheze formarea unui Guvern PSD, în Parlament.

26 iun, 2017 | Agerpres

"Delegaţia PNL i-a prezentat preşedintelui României, Klaus Iohannis, poziţia politică a partidului, care a fost adoptată astăzi. (...) Poziţia noastră a fost aceea că PNL este oricând pregătit să-şi asume răspunderea guvernamentală, dar doar în baza unei majorităţi parlamentare solide, coerente, care să permită punerea în practică a unui program de guvernare liberal", a spus Orban, la finalul consultărilor.

El a precizat din nou că, în cursul discuţiilor purtate cu celelalte partide parlamentare, cu excepţia PSD, nu s-a reuşit degajarea unei astfel de majorităţi "din diferite motive". "Ca atare, aşteptăm decizia preşedintelui", a spus liderul PNL.

Întrebat de ce nu au propus totuşi un premier, el a spus că PNL nu face "politică ca să ne aflăm în treabă". "Propui un premier atunci când ai în spate votul unei majorităţi certe", a afirmat el.

Ludovic Orban a mai afirmat că PNL va vota împotriva oricărui Guvern care are în componenţă PSD, iar scopul actual este blocarea oricărui Guvern social-democrat.

"Considerăm că încă nu e desemnat un premier (Mihai Tudose - n.r.), nu s-a ajuns la un vot în Parlament, iar decizia noastră e clară, de a ne implica în împiedicarea unui Guvern PSD", a afirmat el.

Consultările dintre PNL şi Klaus Iohannis au durat aproximativ 15 minute.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO