1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

News

Ludovic Orban își va depune mandatul de prim-ministru

Premierului i s-ar fi transmis de către președintele Klaus Iohannis că nu va mai fi nominalizat pentru funcția de prim-ministru, la negocierile pentru viitorul guvern, potrivit Digi24.ro.

07 dec, 2020 | ECONOMICA.net

Ludovic Orban va anunța în această seară că își dă demisia din funcție, ca urmare a acestui fapt, dar rămâne președinte la partid, potrivit aceleiași surse. O declarație în acest sens a premierului este așteptată la ora 19.00

Discuția dintre Klaus Iohannis și Ludovic Orban, care a avut loc astăzi, la Palatul Cotrocenia fost una neplăcută pentru actualul premier și președinte al PNL, au declarat surse politice pentru Digi24.ro. Ludovic Orban va anunța în această seară că își dă demisia din funcție, dar rămâne președinte la partid. 

Premierului i s-ar fi transmis de către președintele Klaus Iohannis că nu va mai fi nominalizat pentru funcția de prim-ministru, la negocierile pentru viitorul guvern, scrie Digi24.ro.

În condițiile în care PNL a obținut al doilea loc la alegerile parlamentare de ieri, este nevoie de o coaliție de partide pentru a se putea ajunge la o majoritate care să dea prim-ministrul. USR-PLUS, alianța de pe locul 3, care a anunțat că este dispusă, alături de UDMR, să participe la formarea acestei coaliții, a dat de înțeles că nu ar fi de acord ca tot Ludovic Orban să fie premier în cazul în care se va forma această coaliție.

Ca atare, azi au avut loc discuții la Palatul Cotroceni între președintele Iohannis și premier și, potrivit celor de la Digi 24, președintele l-ar fi anunțat pe Orban că nu îl va mai nominaliza pentru postul de premier, de unde și reacția acestuia.

Președintele a avut o declarație de presă la ora 18.00 în care nu a pomenit însă nimic despre discuția cu Orban sau nominalizarea unui noi premier.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO