Lukoil reduce programul de investiţii din 2015 cu două miliarde de dolari

Lukoil nu va reduce producţia de ţiţei din Rusia anul viitor dar va investi mai puţini bani în proiecte, a anunţat vineri şeful companiei energetice ruse, Vagit Alekperov, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 19 sept. 2014, 11:30
Lukoil reduce programul de investiţii din 2015 cu două miliarde de dolari

Statele Unite au impus sancţiuni împotriva principalelor companii energetice ruse, inclusiv Gazprom, Rosneft şi Lukoil, împiedicând firmele americane să sprijine activităţile lor de explorare sau producţie în zăcămintele de şisturi bituminoase sau din zona Arctică. Sancţiunile limitează de asemenea capacitatea Lukoil de a se împrumuta de pe pieţele occidentale.

‘Producţia noastră în Rusia nu va scădea anul viitor’ dar compania îşi va reduce programul de investiţii cu aproximativ două miliarde de dolari, comparativ cu 2014, a afirmat Vagit Alekperov. În august, producţia internă a companiei a fost de 7,355 milioane de tone, sau 1,74 milioane de barili pe zi.

Lukoil a prognozat pentru acest an investiţii 20 miliarde de dolari, majoritatea la imensul zăcământ West Qurna-2 din Irak. De asemenea compania va începe anul viitor producţia la un zăcământ din largul Mării Caspice.

Grupul petrolier Lukoil este cea mai mare companie privată din Rusia din punct de vedere al veniturilor, cu o cifră de afaceri de 141 miliarde de dolari în 2013. Compania deţine patru rafinării mari pe teritoriul Rusiei şi trei în exterior.

Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere din România. În prezent, compania Lukoil România deţine rafinăria Petrotel şi comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...