1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Luptă aprigă pentru cele 10 mil. acţiuni Electrica cu alocare garantată. Alte două milioane sunt cu reducere

VEZI mai jos UPDATE! La ora 11.05 se subscriseseră deja aproape 1,7 milioane de acţiuni Electrica, beneficiare ale prevederii de alocare garantată. S-au mai subscris aproape un milion, care ar putea beneficia de o reducere de preţ de 5% şi alte 506.000 de acţiuni pe tranşa investitorilor mari de retail.
  

16 iun, 2014 | | ECONOMICA.net
(update 16 iun, 2014 11:48) Investitorii mici au subscris deja un sfert din cât li s-a oferit
La ora 11.46 se subscriseseră peste 3,1 milioane acţiuni, pe tranşa investitorilor mici de retail, din care peste două milioane beneficiau de prevederea de alocare garantată. Restul intră în calcul pentru reducerea de preţ.

LISTARE ELECTRICA.

În acest ritm, astăzi s-ar putea subscrie toate cele 10 milioane de acţiuni a căror achiziţie este garantată, indiferent de cât de mare este cererea (adică fără alocare pro-rata, în funcţie de gradul se subscrere).

Investitorii mici de retail care dau primele ordine de subscriere sub 1.000 acţiuni vor primi o alocare garantată de 100%, în baza principiului primul-venit, primul-servit, până la un numar total de 10 milioane de acţiuni oferite.

Restul de până la 12,4 milioane de acţiuni, care sunt rezervate tranşei investitorilor mici, vor putea beneficia de un discount de 5% faţă de preţul final de ofertă, numărul acţiunilor alocate va fi invers proporţional cu gradul de subscriere. Dacă se vor subscrie 4,8 milioane de acţiuni pentru discount, investitorii vor primi jumătate din cât au cerut.

Astfel că, din ordinele mai mari de 1.000 de acţiuni, ce depăşesşte acest prag se califică la aecast calcul. Dintr-un ordin de 1.500, 1.000 sunt alocate garantat, iar 500 sunt pentru discount.

Citeşte şi


Ziua Z pentru Electrica: Listarea companiei demarează astăzi...

Companiile de gaze se vor scumpi. Preţuri ţintă cu peste 20% mai mari decât cotaţiile actuale ale acţiunilor

Romgaz: Preţul acţiunilor la Bursă va rezista la nivelul din oferta publică, spun brokerii

Câţi bani a pierdut bugetul de stat prin amânarea ofertei Transgaz

Managerii de fonduri spun că oferta Transelectrica va fi atractivă la un discount de minim 10%-15%


În cazul ordinelor de subscriere multiple, pentru cantitatea ce depăşeşte subscrierea iniţială, dar nu mai mult de 20.000 acţiuni, investitorii mici de retail sunt îndreptăţiţi la o reducere de 5%, din pretul final al ofertei, în primele 5 zile lucrătoare ale perioadei de ofertă, cu alocarea pro-rata descrisă mai sus.

O subscriere de peste 20.000 acţiuni oferite va fi automat încadrată pe tranşa investitorilor mari de retail, cu alocare pro-rata, fără discount, conform prospectului IPO ELECTRICA .

Programul de subscriere: luni – vineri intre 9.00 - 17.00, cu exceptia ultimei zile a ofertei (25 iunie 2014) cand programul este intre 9.00 – 13.00.

Cei care auu acces la platforme  de tranzacţionare online pot vizualiza în timp real subscrierile înregistrate în piaţă, la simbolurile bursiere:

EL -  pentru subscrierile care beneficiează de alocare garantată
EL_D -  pentru subscrierile care beneficiează de preţ cu discount şi
EL_M - pentru subscrierile pe tranşa investitorilor mari.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO