Mașini care ar putea apărea până în 2023 pe o piață auto marcată de pandemia de coronavirus

Înainte de apariția coronavirusului, care a modificat economia globală, producătorii auto pregătiseră câteva modele care ar fi urmat să apară pe piață în intervalul 2021-2025, care chiar și în epoca livrărilor de a doua zi sau a auto-checkout-ului, meritau așteptarea. Acum, nu e exclus ca unele dintre modelele auto de mai jos să nu mai vadă niciodată asfaltul, altele, în special, cele electrice, au șanse mari să apară, poate un pic modificate, dar vor fi pe piață.
Economica.net - sâm, 26 dec. 2020, 19:13
Mașini care ar putea apărea până în 2023 pe o piață auto marcată de pandemia de coronavirus

Cert e că mașinile văzute aici nu vor ajunge la loturile dealerilor de oriunde, pnetru un interval de la câteva luni la câțiva ani. Altele nu vor ajunge pe liniile de asamblare, iar altele nici nu au ieșit încă din studioul de design.

Prima „victimă„ a pandemiei este ultima ediție a Alfa Romeo Tonale, o mașină care arată extraordinar și primul hibrid al italienilor. Mare lucru nu se știe despre ea, dar ar fi programată să iasă la vânzare în 2021. 

O altă mașină cu soartă incertă e Aston Martin Vanquish, care e programat să iasă pe străzi în 2023. Următorul Vanquish al Aston Martin va fi un supercar cu motor mediu care vizează concurenți precum Ferrari F8 Tributo, înlocuitorul Huracán al lui Lamborghini și McLaren 720S și 765LT. Anticipat de un concept car la Salonul Auto de la Geneva din 2019, Vanquish ar trebui să aibă un preț de peste 300.000 de dolari.

Citește și: Estimările de scădere ale imobiliarelor fac băncile să micşoreze cu 15-20% veniturile din chirii și dividende luate în calcul pentru credite

Linia electrică e-tron a lui Audi crește pentru 2021, cu modelul e-tron GT, care se alătură crossover-ului e-tron de astăzi, iar ținta sa e să concureze Tesla S. Audi speră că va oferi mai mult de 400 de kilometri de autonomie și aproape 600 de cai putere dintr-o pereche de motoare electrice. Sub exteriorul futurist se ascunde aceeași arhitectură J1 dezvoltată de Porsche, tot din grupul Volkswagen, pentru modelul său Taycan EV.

BMW lucrează la un follow up pentru i8 halo plug-in-hybrid, care nu prea s-a ridicat la înălțimea așteptărilor. Previzualizat de conceptul BMW Vision M Next 2019, acest înlocuitor încă fără nume ar trebui să pună un accent mai mare pe performanță decât predecesorul său. 

Citește și: E bătaie pe energia scoasă acum la vânzare pentru a fi consumată anul viitor. Prețurile cresc

Ferrari pregătește pentru 2022 primul său SUV, iar pentru un brand care și-a construit reputația pe curse, acest nou proiect este un punct de plecare. Creația italienilor apare sub de numele Purosangue și se va confrunta cu SUV-uri precum Bentley Bentayga, Lamborghini Urus și Rolls-Royce Cullinan – dacă nu în performanță, la cel puțin la preț.

În fine, Mazda lucrează la noua variantă a sedanului 6, și indică faptul că motorul va avea 6 cilindri în linie. Există posibilitatea ca noua mașină cu tracțiune integrală și variante pe benzină, motorină și Skyactiv X (hibrid) să fie disponibilă după 2022.

Sursa foto

Te-ar mai putea interesa și
Tehnologia de carbon care, printre altele, ar putea asigura viitorul motorului termic, se testează în România
Tehnologia de carbon care, printre altele, ar putea asigura viitorul motorului termic, se testează în România
La rafinăria Petrobrazi se testează o tehnologie de captare și utilizare a carbonului, un proiect de cercetare cofinanțat de Comisia Europeană care, dacă își va dovedi viabilitatea în......
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Majoritatea breşelor de securitate (94%), descoperite în 2023, la nivel global, au fost motivate financiar, iar peste 70% ...
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în aprilie 2024, de 11.471 persoane, în creştere cu 184 de persoane ...
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Un report cumulat care depăşeşte 9,25 milioane de lei (peste 1,85 milioane de euro) este în joc la tragerea Noroc de ...