1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Macron a invitat România la discuţiile pentru relansarea Europei, într-un discurs rostit la Ambasada Franţei la Bucureşti

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat pentru unitate în blocul comunitar şi a invitat, din nou, România la discuţiile pentru relansarea Europei, într-un scurt discurs rostit la Ambasada Franţei de la Bucureşti, potrivit News.ro.

24 aug, 2017 | News.ro

"Schengen funcţionează foarte rău. Acordul de la Dublin nu mai funcţionează bine. Deci vreau ca Europa, pe termen scurt, să aibă o reformă a politicii sale migratorii, de azil, pentru o bună funcţionare şi să poată integra România încă din timpul acestor discuţii şi ca, în acest Schengen pe baze noi, România să devină un partener cu drepturi depline", a declarat Macron la Ambasada Franţei la Bucureşti, citat de News.ro.

El a reiterat că va prezenta anul acesta un proiect de reformă a UE şi a cerut României să îi fie partener. "Vreau ca Franţa şi România să fie parteneri pentru punerea de baze noi pentru Uniunea Europeană. Înainte de sfârşitul anului, voi propune în mod foarte concret, o Foaie de Parcurs pentru Europa: Uniunea Europeană, Zona euro şi tot ce putem face în domeniul economic, al apărării, cultural, al educaţiei, pentru a consolida Europa noastră", le-a transmis el concetăţenilor săi prezenţi la recepţia oferită de Ambasadă, adăugând: „Avem nevoie de o relansare a Europei".

Liderul de la Elysee a pledat pentru unitate în blocul comunitar, în această perioadă dificilă. "Trebuie să avem o ambiţie comună, de suveranitate şi de putere faţă de exterior, de ambiţie pe cinci- zece ani şi de o convergenţă mai mare în subiectele care formează viaţa noastră de zi cu zi, care sunt decisive pentru cetăţenii noştri", a afirmat el.

România trebuie să ia parte la toate aceste discuţii, "cu perspectiva de a face parte din această aventură, pentru că acesta este sensul relaţiei care ne uneşte şi a forţei sale", a insistat preşedintele francez.

La Cotroceni, Macron a invitat România să colaboreze cu Franţa în "definirea Europei viitorului", pentru că Bucureştiul este ferm decis să integreze "România într-o Europă care merge înainte". De asemenea el a salutat angajamentul ţării noastre în Europa Apărării şi a pledat pentru continuarea dezvoltării relaţiilor de afaceri dintre Paris şi Bucureşti.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO