1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Extern

"MacronLeaks": Autoritatea electorală franceză le cere mass-media să nu retransmită documente interne de pe reţele sociale

Comisia de control a campaniei electorale franceze le-a cerut sâmbătă mass-media să nu retransmită conţinutul unor documente interne ale echipei candidatului centrist Emmanuel Macron publicate pe reţelele sociale în urma unui "atac informatic", cu o zi înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale, informează AFP, scrie Agerpres.

06 mai, 2017 | Agerpres

Această instanţă s-a reunit sâmbătă pentru "a lua poziţie cu privire la consecinţele atacului informatic la adresa echipei de campanie a lui Macron", se spune într-un comunicat al autorităţii electorale.

Mai multe zeci de mii de documente interne (mailuri, documente contabile, etc) din anturajul candidatului centrist au fost publicate vineri seara pe reţelele sociale şi retransmise în mod abundent pe conturi apropiate extremei drepte, cu puţin timp înainte de sfârşitul campaniei electorale, informează Agerpres. 

Acest atac, survenit în ultimele ore ale unei campanii oficiale extrem de tensionate dintre cele două tururi, a fost imediat calificată drept "destabilizare" de către fostul ministru al economiei al Franţei, care se va confrunta duminica aceasta cu Marine Le Pen, candidata extremei drepte.

Comisia "subliniază că difuzarea sau retransmiterea unor astfel de date, obţinute în mod fraudulos şi printre care, potrivit tuturor aparenţelor, s-ar putea strecura şi informaţii false, este susceptibilă de pedeapsă penală".

Cu o zi înainte de încheierea alegerilor, instituţia le cere "tuturor actorilor prezenţi pe site-uri şi reţele sociale, directorilor mass-media, dar şi tuturor cetăţenilor, să dea dovadă de responsabilitate şi să nu distribuie aceste conţinuturi, pentru a nu altera corectitudinea scrutinului, pentru a nu încălca interdicţiile impuse de lege şi a nu se expune comisiei pentru infracţiuni penale".

În ultimele sondaje de opinie date publicităţii vineri, înainte de încheierea campaniei oficiale, Emmanuel Macron continua să fie dat mult în frunte, cu 61,5-63% din voturi, comparativ cu 37-38,5% pentru Le Pen.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO