1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

News

Madeira, Dubai și Abu Dhabi, Sri Lanka, Istanbul, printre cele mai cerute destinaţii pentru vacanţa de iarnă

Pe lângă destinaţiile clasice de Revelion, precum Austria, Turcia, Cipru Spania, Emiratele Arabe Unite sau Sri Lanka, românii au fost atraşi iarna aceasta şi de destinaţii noi lansate de Cocktail Holidays, cum ar fi Madeira. Cei mai mulţi români au ales să petreacă noaptea dintre ani în destinaţii însorite. 

22 dec, 2015 | | ECONOMICA.net

Pentru vacanţa de Crăciun, românii au plătit anul acesta, în medie, 625 de euro, faţă de 795 de euro anul trecut, iar pentru vacanţa de Revelion, au scos din buzunar o sumă similară celei de anul trecut: 1.229 de euro, faţă de 1.225 de euro, potrivit agenţiei Cocktail Holidays. 

Cea mai scumpă vacanță vândută de agenţie în această perioadă a fost în destinația Mauritius, la prețul de 4.000 euro de persoană și a inclus 7 nopţi de cazare în cameră Deluxe Ocean View la un hotel de 5 stele cu all inclusive, cină festivă de Revelion, zbor direct charter Tarom la clasa business, taxe de aeroport, asistenţă turistică în limba română.

Pentru Crăciun, turiştii români au căutat în special oraşele europene unde se organizează spectacole stradale, târguri tradiţionale, dar şi Israelul, pentru vizitarea locului sfânt al naşterii lui Isus Hristos în ziua de Ajun sau pentru concertul special de Crăciun din Bethleem. Pentru astfel de vacanţe, turiştii au plătit de la 349 de euro/persoană, pentru trei nopţi de cazare cu mic dejun şi transport cu avionul.

Madeira pentru vacanţa de Revelion cu zbor direct Tarom, o premieră pe piaţa românească, a fost aleasă pentru temperaturile ridicate din timpul iernii, dar şi pentru spectaculosul foc de artificii care are loc la trecerea dintre ani. Turiştii au plătit între 978 şi 2.232 euro/persoană, pentru 6 nopți de cazare, transport, transferuri și taxe de aeroport.

„Cererea tot mare din partea turiștilor români pentru destinații însorite de Revelion ne-a convins să lansăm charterul pentru Madeira, insula care deţine recordul european pentru cel mai spectaculos foc de artificii. Este un spectacol care trebuie văzut măcar o dată în viaţă”, spune Adriana Goicea, director general Cocktail Holidays.

Un alt spectaculos foc de artificii poate fi admirat la trecerea dintre ani şi în Dubai, o altă destinaţie însorită preferată de turiştii agenţiei pentru vacanţa de Revelion. Preţul pentru un pachet de şapte nopţi a fost cuprins între 683 şi 4.333 de euro/persoană, în timp ce pentru Abu Dhabi, pachetele au costat între 721 şi 3.031 de euro/persoană, cu toate taxele incluse.

“Recomandarea noastră permanentă este ca turiştii să îşi planifice vacanţa din timp şi să profite de reducerile din perioada de early booking. O vacanţă aleasă pe ultima sută de metri, chiar dacă are un preţ mai mic, nu oferă turistului întotdeauna ceea ce îşi doreşte, fie că este vorba de clasificarea hotelului, locul unde este amplasat, serviciile de masă”, mi precizează Adriana Goicea.

Ca noutate pentru vacanţa de sărbători, Cocktail Holidays a introdus în oferta sa, din 2016, pachetele la schi în Les Arcs, domeniul schiabil Paradiski, Franţa, una dintre cele mai apreciate zone de schi din Europa, la tarife de la 957 de euro/persoană, care includ şapte nopți de cazare în apartamente de patru şi cinci stele, transport cu avionul, transferuri și ski-pass-ul pentru toată perioada sejurului.

Prompt Service Travel Company a fost înființată în urmă cu 22 de ani. Cocktail Holidays este brandul turistic al Prompt Service Travel, lansat în urmă cu 11 ani. Turoperatorul a mers pe diversificarea destinațiilor de charter încă din 1995, când a introdus sejururile către Creta. În prezent, compania operează peste 25 de destinații charter. Din 2005, compania a început operarea charterelor din afara Bucureștiului. În prezent, Cocktail operează chartere din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO