1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

News

MADR: Ambasadorul Iranului, interesat de schimbul de experienţă pe domeniul irigaţiilor şi al tehnologiilor de recoltare

Ambasadorul Iranului, Hamid Moayyer, s-a arătat interesat, într-o întâlnire cu ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, de extinderea relaţiilor de colaborare cu România, subliniind că există interes pentru schimbul de experienţă pe domeniul irigaţiilor, al tehnologiilor de recoltare, al cooperării ştiinţifice, al biotehnologiilor şi nanotehnologiilor, precum şi în ceea ce priveşte marketingul produselor agricole., potrivit Agerpres

12 mai, 2016 | Agerpres

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ministrul de resort, Achim Irimescu, l-a primit, joi, pe ambasadorul Republicii Iran la Bucureşti, Hamid Moayyer.

'Ambasadorul Iranului a făcut o scurtă descriere a ţării sale, evidenţiind punctele forte - exportul unei game foarte largi de produse agricole - şofran, smochine, cireşe, caise, nuci etc. Cu o puternică industrie petrochimică, textilă şi a materialelor de construcţii, dar şi cu zăcăminte importante de petrol şi gaz natural, ambasadorul Iranului s-a arătat interesat de extinderea relaţiilor de colaborare cu România. A menţionat că există interes pentru schimbul de experienţă pe domeniul irigaţiilor, al tehnologiilor de recoltare, al cooperării ştiinţifice, al biotehnologiilor şi nanotehnologiilor, precum şi în ceea ce priveşte marketingul produselor agricole', menţionează MADR.

De asemenea, ambasadorul a subliniat că există investitori interesaţi să dezvolte afaceri în domeniul agricol în România, având în vedere orientarea Iranului către activităţi agricole extrateritoriale.

La rândul său, ministrul Achim Irimescu a explicat, că studiind cifrele privind exportul pe care România îl are cu Iranul, se constată o valoare redusă a acestora - pentru primele nouă luni din 2015 acestea ridicându-se la 1,57 milioane de euro.

În acest context, şeful de la Agricultură a întărit ideea că este nevoie de a fi dezvoltată colaborarea privind schimburile comerciale de produse agroalimentare.

'Având în vedere că din partea Iranului există interes pentru carnea de bovine şi ovine din România, ministrul a sugerat ambasadorului să identifice câteva produse care ar fi de interes pentru ţara sa şi să se consulte apoi cu specialiştii din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în vederea găsirii de soluţii concrete pentru a intensifica schimburile comerciale', se mai spune în comunicatul MADR.

La finalul întâlnirii, ministrul Achim Irimescu a fost invitat într-o vizită în Iran în perioada iunie-iulie 2016.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO