MADR: Peste 109 milioane de euro pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic

Valoarea totală a fondurilor alocate schemelor de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, pentru anul de cerere 2019, se ridică 109,23 milioane de euro, echivalentul a 518,82 milioane de euro, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
Economica.net - sâm, 07 dec. 2019, 07:24
MADR: Peste 109 milioane de euro pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic

Din total, cea mai mare sumă va fi alocată pentru specia bovine, categoria vaci de lapte, respectiv 94,99 milioane de euro (451,2 milioane de lei).

Alte 1,61 milioane de euro, respectiv 7,64 milioane de lei, vor merge pentru susţinerea bivoliţe de lapte, 12,6 milioane de euro (59,84 milioane de lei), pentru categoria taurine din rase de carne şi metişii acestora, iar 27.000 euro, respectiv 128.239,2 lei, pentru viermi de mătase.

Potrivit MADR, cuantumul sprijinului per unitate pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic se calculează de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură prin raportarea plafoanelor aferente fiecărei scheme la efectivul de animale eligibile.

Hotărârea pentru aprobarea plafoanelor alocate schemelor de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, precum şi pentru stabilirea cuantumului acestora pentru anul de cerere 2019 a fost aprobată vineri de Executiv.

Tot vineri s-a aprobat Hotărârea pentru modificarea resurselor financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis pentru susţinerea tomatelor în spaţii protejate, de la 233,19 milioane de lei, la maximum 292,92 milioane de lei.

„Prin suplimentarea sumei se va asigura susţinerea financiară a tuturor solicitanţilor eligibili din cadrul schemei (inclusiv pentru ciclul II de producţie), astfel încât programul să fie aplicat de o manieră unitară şi nediscriminatorie”, precizează reprezentanţii MADR.

Pentru ciclul II de producţie, care se încheie la data de 20 decembrie 2019, direcţiile pentru agricultură judeţene, respectiv a Municipiului Bucureşti estimează un număr de 6.538 beneficiari.

Programul de sprijin pentru tomate cultivate în spaţii protejate încurajează fermierii să cultive tomate în perioadele de extrasezon, contribuind astfel la asigurarea necesarul de consum intern de tomate proaspete din producţia autohtonă.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...