MADR va fi reprezentată la Summit-ul Miniștrilor Agriculturii – Berlin 2014 de Daniel Botănoiu

Întâlnirea miniștrilor Agriculturii are loc, sâmbătă, la Berlin în cadrul Expoziției Internaționale pentru Industrie Alimentară, Agricultură și Horticultură 'Săptămâna Verde', România fiind reprezentată la dezbateri de către Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale ,.
Economica.net - sâm, 18 ian. 2014, 10:43
MADR va fi reprezentată la Summit-ul Miniștrilor Agriculturii - Berlin 2014 de Daniel Botănoiu

În cursul zilei de sâmbătă, Botănoiu va participa, începând cu ora 14,00, la evenimentul ce reunește factori de decizie din întreaga lume pentru a purta discuții privind subiectul abordat și în cadrul Forumului, respectiv Consolidarea agriculturii: gestionarea crizelor — asigurarea securității alimentare, cu accent pe aspectele legate de viitorul industriei agroalimentare globale.

O declarație finală a acestui Summit va fi formulată de către miniștri Agriculturii prezenți, prin abordarea unei poziții comune, declarație care va fi încorporată în cadrul discuțiilor curente ale UN agenda post-2015.

România va fi reprezentată în acest an la ‘Săptămâna Verde’ de la Berlin de 22 de firme, reunite sub pavilion național pe o suprafață dedicată de 266 mp.

Expozanții români vor aduce la standuri produse agroalimentare specifice, carne și produse din carne, miere și produse apicole, vinuri, brânzeturi, băuturi, miere, dulcețuri, pălincă, conserve de legume și fructe, magiun și produse de morărit și panificație.

În anul 2012, România a fost stat partener în cadrul acestei expoziții, participând cu peste 60 de companii din domeniul industriei alimentare, în timp ce anul trecut numărul firmelor a coborât la 24.

‘Săptămâna Verde’ este cel mai mare târg de produse alimentare, agricultură și horticultură din lume, anul acesta având loc cea de-a 79-a ediție.

La târg se vor regăsi de la produse alimentare internaționale și obiecte de lux, produse proaspete de toate tipurile, bere, vin și băuturi spirtoase, fructe de mare, produse din carne, ceaiuri și condimente, materiale de grădinărit, până la animale de companie.

Târgul, care are o istorie de 88 de ani, va avea ca țară invitată anul acesta Estonia și va fi inaugurat joi de ministrul german al Agriculturii, Hans-Peter Friedrich.

‘Săptămâna Verde’, care se va încheia în 26 ianuarie, va reuni 1.650 de expozanți din 70 de țări diferite care vor prezenta 100.000 de specialități provenite din întreaga lume.

Organizatorii speră să primească 400.000 de vizitatori din întreaga lume, între care și 100.000 de specialiști în domeniu, pe o suprafață care ocupă 124.000 de metri pătrați, repartizați în 26 de saloane la Centrul Expozițional Berlin.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...