MAE, alertă de călătorie pentru Grecia: Fenomene meteo extreme

Într-o perioadă în care românii călătoresc foarte des în Grecia, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o alertă de călătorie pentru această țară.
Ion Dobreanu - Dum, 10 iul. 2022, 08:23
MAE, alertă de călătorie pentru Grecia: Fenomene meteo extreme

Conform Ministerului Afacerilor Externe, cetățenii români care se află, tranzitează sau care intenționează să călătorească în Grecia trebuie să știe că Serviciul Național de Meteorologie (EMY) din această țară a emis o avertizare de fenomene meteo extreme, care se vor înregistra inclusiv în data de 10 iulie 2022, în special în regiunile din centrul și nordul Greciei.

Fenomenele meteorologice intense (precipitații abundente, căderi de grindină și vijelii, descărcări electrice, scăderi ale temperaturii cu 4-6 grade Celsius, sub limita normală a perioadei) se vor manifesta în nordul Mării Ionice, regiunile Epir, Macedonia, Tesalia, partea estică a Greciei continentale, insulele Evia, Sporade și cele din nordul Mării Egee. Sâmbătă, 9 iulie 2022, aria de răspândire va cuprinde întreg teritoriul Greciei continentale.

De asemenea, pe 4 iulie, MAE informa că autoritățile locale au emis o avertizare de incendiu, pentru intervalul 5 – 7 iulie 2022, din cauza temperaturilor ridicate și a vântului puternic. Există pericol iminent de producere a incendiilor de vegetație în isulele din nordul și estul Mării Egee (Lesvos, Chios, Samos, Ikaria); regiunile Attica, Grecia Centrală (Viotia, insula Evia), peninsula Peloponez (Corint, Argolida, Lakonia, Arkadia, Mesinia) și Grecia de Vest (Ilia, Ahaia).

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 și ale Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Citește și:

– Cât te costă acum drumul să mergi cu mașina în vacanță în Grecia. Calcule pentru motorină, benzină şi alte taxe

Te-ar mai putea interesa și
Se întrevede o posibilă criză a motorinei, pe măsură ce vine iarna. Cauze și explicații
Se întrevede o posibilă criză a motorinei, pe măsură ce vine iarna. Cauze și explicații
În condițiile unei cereri mai mare decât oferta, a capacității reduse de rafinare, a utilizării produselor petroliere în locul gazelor rusești și cu un embargou petrolier la orizont,......
Investițiile străine în agricultură și industria alimentară au scăzut cu peste 54% față de anul trecut, până la 28,7 milioane de euro. Topul investițiilor
Investițiile străine în agricultură și industria alimentară au scăzut cu peste 54% față de anul trecut, până la ...
Investițiile companilor străine în capital social al firmelor din România cu activități în agricultură și industria ...
Mașini clasice și electrice, pe șoselele din Sibiu la Transylvania Classic
Mașini clasice și electrice, pe șoselele din Sibiu la Transylvania Classic
Orașul Sibiu și șoselele din județ vor fi, timp de trei zile, din nou punctul de întâlnire al mașinilor clasice și ...
Corporatiștii din București s-au întors la birouri, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019
Corporatiștii din București s-au întors la birouri, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019
Angajații marilor corporații lucrează în sistem hibrid, cu zile petrecute acasă, dar și la birou. Asta s-a văzut și ...