MAE atrage atenția cu privire la călătoriile în Serbia, din cauza condițiilor meteorologice severe

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Serbia că autorităţile sârbe au emis coduri portocaliu şi galben pentru condiţii meteorologice severe în intervalul 9-10 ianuarie 2021.
Economica.net - sâm, 09 ian. 2021, 09:21
MAE atrage atenția cu privire la călătoriile în Serbia, din cauza condițiilor meteorologice severe

Astfel, pentru ziua de sâmbătă, 9 ianuarie, au fost emise coduri portocaliu şi galben de ninsoare pentru regiunile Serbia de Sud-Vest, Serbia de Est, Serbia de Sud-Est şi Kosovo şi Metohija, fiind prognozate precipitaţii ce pot determina depunerea unui strat de zăpadă mai mare de 10 cm, într-un interval scurt de timp.

Pentru ziua de duminică, 10 ianuarie, au fost emise coduri portocaliu şi galben de ninsori pentru întreg teritoriul Serbiei, cu depuneri mari de zăpadă în regiunile sudice, vestice şi centrale.
În acest context, autorităţile sârbe avertizează asupra riscului de perturbare a circulaţiei, inclusiv închidere temporară a unor drumuri.

Potrivit MAE, informaţii actualizate despre starea drumurilor se pot obţine accesând harta interactivă a administraţiei locale a drumurilor: http://www.putevi-srbije.rs/index.php/mapa-puteva-u-zimskom-periodu.

MAE reaminteşte că în Republica Serbia este obligatorie echiparea autoturismelor cu pneuri de iarnă pentru acest anotimp.

Pentru informaţii actualizate, pot fi consultate paginile de internet www.meteoalarm.rs şi http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/RS-Serbia.html, precum şi www.amss.org.rs, www.autozona.rs şi www.putevi-srbije.rs.

În situaţii de urgenţă, pe teritoriul Republicii Serbia, pot fi apelate numerele de urgenţă: +38111192 (poliţia), +38111193 (pompierii) şi +38111194 (ambulanţa), precum şi +381111987 pentru asistenţă auto.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Serbia: +381113670361; +381113670798, precum şi ale Consulatului General al României la Vârşeţ: +381013831099; +381013831199 şi ale Consulatului General al României la Zajecar: +38119431717, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Belgrad: +38163319425 şi telefonul de urgenţă al Consulatului General al României la Vârşet: +381644584833, respectiv al Consulatului General al României la Zajecar: +381692799651.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://belgrad.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Te-ar mai putea interesa și
Alina Gorghiu: PNL spune nu taxei pe marile companii cerută de PSD
Alina Gorghiu: PNL spune nu taxei pe marile companii cerută de PSD
Vicepreşedintele liberalilor Alina Gorghiu transmite că PNL se opune taxei pe marile companii propusă de PSD, punctând că orice modificare în politica fiscală trebuie bine cântărită, nu......
Rusia vrea să-și crească exporturile de motorină în februarie, în ciuda embargoului și a plafonării prețurilor
Rusia vrea să-și crească exporturile de motorină în februarie, în ciuda embargoului și a plafonării prețurilor
Rusia intenţionează să îşi majoreze exporturile de motorină în februarie, în pofida embargoului impus de Uniunea ...
MIPE acordă 100 de milioane de euro din fonduri europene pentru decontarea cheltuielilor pentru ajutarea refugiaților din Ucraina
MIPE acordă 100 de milioane de euro din fonduri europene pentru decontarea cheltuielilor pentru ajutarea refugiaților din ...
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) lansează luni, 6 februarie, apelul pentru decontarea cheltuielilor ...
Un autocar care transporta români în Italia s-a răsturnat în Slovenia. Trei persoane și-au pierdut viața
Un autocar care transporta români în Italia s-a răsturnat în Slovenia. Trei persoane și-au pierdut viața
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat vineri seară că trei români aflaţi în autocarul implicat în accidentul ...