1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 33 º

News

MAE: Dan Neculăescu a discutat cu Hoyt Yee despre dialogul strategic România-SUA

Secretarul de stat pentru afaceri regionale în MAE, Dan Neculăescu, a avut, miercuri, o întrevedere cu Hoyt Yee, adjunctul asistentului secretarului de stat pentru Europa şi Eurasia din Departamentul de Stat al SUA, cei doi oficiali discutând stadiul dialogului strategic România - SUA de punere în aplicare a Declaraţiei Comune privind implementarea Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii, anunţă MAE într-un comunicat transmis Agerpres. 

22 feb, 2017 | Agerpres

Conform sursei citate, secretarul de stat Dan Neculăescu a reiterat importanţa Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, componentă fundamentală a politicii externe şi de securitate a României. Totodată, a evidenţiat contribuţiile semnificative ale ţării noastre în calitate de aliat, în special decizia de asigurare a 2% din PIB pentru apărare, element care consolidează statutul de partener stabil şi predictibil al României în cadrul Alianţei Nord-Atlantice. Partea americană a exprimat apreciere pentru modul în care România a înţeles să îndeplinească angajamentele la nivelul NATO.

Cu prilejul întrevederii, au fost abordate şi recentele evoluţii interne din România. Partea americană a subliniat importanţa continuării eforturilor autorităţilor române în ce priveşte combaterea corupţiei. Partea română a reiterat angajamentul României pentru consolidarea statului de drept şi continuarea luptei anticorupţie, evocând întrevederile recente avute pe această temă de prim-ministrul şi ministrul de Externe ai României cu înalţi oficiali europeni.

Cei doi diplomaţi, arată MAE; au mai discutat despre prezenţa militară americană în România şi au trecut în revistă dezvoltările înregistrate în plan regional, cu un accent sporit asupra securităţii în regiunea Mării Negre şi evoluţiilor din vecinătatea estică, în special Republica Moldova. A fost subliniat interesul ambelor părţi pentru aprofundarea coordonării între România şi SUA pe aceste dimensiuni.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO