1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

News

MAE îi avertizează pe românii care vor să meargă în Grecia că este stare de urgenţă ca urmare a incendiilor din Thassos

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi informează pe cetăţenii români care călătoresc în Grecia că, în urma incendiilor de vegetaţie produse în Insula Thassos, autorităţile au instituit stare de urgenţă, fiind evacuate mai multe localităţi şi mănăstiri din zona sudică a insulei, potrivit News.ro.

11 sep, 2016 | News.ro

Potrivit MAE, din cauza incendiilor puternice de vegetaţie au fost evacuate localităţile Aliki, Prinos Kazaviti, Rachoni, Agios Panteleimonas şi mănăstirile Arhanghelul Mihail şi Sfântul Pantelimon. De asemenea, se are în vedere evacuarea localităţii Theologos, vechea capitală a insulei.

Focul a izbucnit sâmbătă, în zona a patru localităţi diferite - Rachoni, Limenaria, Prinos, Aliki - ca urmare a unor trăsnete, şi apoi s-a extins în zonele sudice ale insulei, din cauza vântului care bate cu intensitate, în direcţia nord-sud.

Autorităţile locale au anunţat că circulaţia rutieră pe ruta de centură a insulei Thassos se desfăşoară în condiţii normale. De asemenea, nu sunt dificultăţi în ceea ce priveşte transportul cu ferry-boat-ul între Limenas-Thasos (nordul insulei) şi portul Keramoti, aflat pe partea continentală a Greciei.

Conform sursei citate, nu există pericol imediat, însă situaţia se poate schimba de la un moment la altul, focul nefiind încă sub control, din cauza vântului puternic.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro că pe insula Thassos se aflau în vacanţă câteva sute de turişti români, poate chiar o mie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO