1EUR = 4.7808 RON | Bucureşti 11 º

News

MAE: Mama minorului a fost identificată la un spital din Nisa; starea de sănătate - gravă, dar stabilă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că mama minorului dispărută în atacul terorist de la Nisa a fost identificată într-unul dintre spitalele din oraş, iar starea de sănătate a femeii este destul de gravă, dar stabilă, scrie Agerpres.

17 iul, 2016 | ECONOMICA.net

"În continuarea comunicărilor referitoare la atacul de la Nisa şi a situaţiei celor doi cetăţeni români daţi dispăruţi, Ministerul Afacerilor Externe informează că mama minorului a fost identificată la un spital din Nisa. Potrivit medicilor, starea de sănătate a mamei minorului este destul de gravă, dar stabilă", se arată într-un comunicat transmis duminică AGERPRES.

Potrivit MAE, demersurile au fost realizate cu sprijinul ambasadorului României în Franţa şi al reprezentantului Consulatului General al României la Marsilia.

"Reprezentanţii misiunilor diplomatice române din Franţa menţin legătura cu personalul medical şi vor monitoriza evoluţia stării de sănătate. Verificările cu privire la situaţia celuilalt cetăţean român dat dispărut continuă", precizează sursa citată.

MAR reaminteşte faptul că operaţiunile de identificare a tuturor victimelor de către autorităţile franceze nu au fost finalizate.

Premierul Dacian Cioloş a discutat sâmbătă seară telefonic cu omologul său francez, Manuel Valls, despre familia de români care a fost la Nisa pe 14 iulie şi al căror copil este internat în spital, premierul francez dând asigurări că autorităţile "fac tot ce le stă în putere pentru a clarifica situaţia".

"Din păcate, actul terorist de la Nisa ne-a atins şi pe noi. Aseară am avut o discuţie telefonică cu premierul francez Manuel Valls, căruia i-am transmis condoleanţe pentru numeroasele victime ale atentatului. Totodată, am discutat despre familia de români care a fost la Nisa în seara de 14 iulie şi al căror copil rănit este internat într-un spital din zonă, într-o situaţie stabilă. Cercetările pentru identificarea victimelor continuă dar, date fiind condiţiile, sunt deosebit de complexe. Premierul Valls m-a asigurat ca autorităţile franceze înţeleg dramatismul acestei situaţii şi fac tot ce le stă în putere pentru a clarifica situaţia celor doi cetăţeni români", a scris Cioloş, duminică dimineaţă, pe contul său de Facebook.

Un minor român, declarat dispărut în urma atentatului de la Nisa, a fost identificat într-un spital din oraşul francez, a anunţat, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe. 'În ceea ce priveşte situaţia minorului internat într-un spital de pediatrie din Nisa, acesta a fost identificat cu ajutorul rudelor sosite din România ca fiind cetăţean român', a informat sursa citată.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO