MAE trebuie să revină asupra proiectului privind trecerea Ro-Ro, susține Ramona Mănescu

Ramona Mănescu, fostul ministru al Transporturilor și candidat PNL pentru un nou mandat în PE, a declarat duminică, la Tulcea, că Ministerul Afacerilor Externe trebuie să redeschidă discuțiile cu Ucraina pentru realizarea proiectului privind înființarea trecerii Ro-Ro între Isaccea și Orlovka, în regiunea Odessa din Ucraina.
Economica.net - Dum, 23 mart. 2014, 12:40
MAE trebuie să revină asupra proiectului privind trecerea Ro-Ro, susține Ramona Mănescu

Ramona Mănescu a spus, în conferință de presă, că proiectul privind trecerea Ro-Ro s-ar putea realiza foarte repede dacă ar exista voință politică din partea Ucrainei, ea adăugând că ‘nu e bine pentru Ucraina să rămână captivă abuziv intereselor Rusiei în zonă și nu e bine nici pentru regiunea Mării Negre’.

‘Prin Ministerul Afacerilor Externe, România trebuie să revină pe acest proiect, pentru ca în cel mai scurt timp acesta să fie realizat. Altminteri, el va fi uitat și, ca multe alte proiecte, vor rămâne doar niște dorințe neîmplinite ale celor două țări’, a afirmat liberala, Ramona Mănescu.

Aceasta a explicat tergiversarea punerii în practică a proiectului prin semnalul nesincer dat de Ucraina în momentul negocierilor purtate cu UE.

‘Ucraina, pentru că era în negocieri cu UE, a vrut să dea un semnal, dar acesta nu a fost sincer, cât timp nu a făcut următorul pas pentru punerea în practică a proiectului. Au fost sancționați până la urmă de cetățeni, iar speranța noastră e că noua putere pro-europeană va face acest pas care este în beneficiul Ucrainei’, a afirmat Mănescu.

La rândul său, președintele organizației județene a PNL Tulcea, deputatul Octavian Popa, a declarat că punerea în practică a proiectului privind trecerea Ro-Ro nu va putea funcționa la parametrii optimi fără realizarea drumului expres Brăila-Tulcea-Constanța care a fost inclus în prioritățile UE inclusiv prin efortul europarlamentarei Ramona Mănescu.

De asemenea, în timpul conferinței de presă, Ramona Mănescu a declarat că va urmări implementarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii din România acceptate deja de Comisia Europeană și a subliniat importanța existenței în Bruxelles a unor reprezentanți ai județului Tulcea.

‘Sunt foarte multe regiuni europene care au birouri la Bruxelles, fapt care le aduce foarte multe beneficii. Dacă va exista un asemenea birou cu angajați de aici prezenți permanent la Bruxelles, se va putea interveni permanent în favoarea regiunii. Va fi un lobby direct care ne va ajuta foarte mult și pe noi, pentru că vom avea mereu reprezentanți ai regiunii care ne vor pune pe masă prioritățile și problemele zonei la care noi, europarlamentarii, trebuie să răspundem’, a precizat Ramona Mănescu.

În același timp, președintele organizației municipale a PNL, senatorul Octavian Motoc, a amintit că județul Tulcea a beneficiat de prezența unor delegați la Bruxelles, în perioada 2004-2008, prin intermediul Asociației Consiliilor Județene din România, printre proiectele realizate în urma acestei experiențe aflându-se și o strategie de dezvoltare a turismului în Delta Dunării cu sprijin financiar belgian.

Ramona Mănescu, împreună cu liderii locali ai PNL, a mers duminică și în satul Malcoci din comuna Nufăru, unde s-a întâlnit cu peste 150 de membri și simpatizanți ai partidului pentru a le explica de ce este important să-și voteze reprezentanții în PE.

Pentru alegerile de la finele lunii mai, potrivit deputatului Octavian Popa, organizația județeană a PNL și-a stabilit ca obiectiv obținerea a 19,23% din voturile valabil exprimate.

Punctul de trecere Ro-Ro Isaccea-Orlovka care se va realiza într-un parteneriat public-privat a fost anunțat încă de acum 10 ani, însă în ciuda sprijinului primit din partea autorităților județene și regionale, nu a devenit realitate până în prezent.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...