Magazinele la care puteţi plăti mâncarea cu tichete sociale

Kaufland, Lidl, Cora, La Doi Paşi, Annabella şi Diana se numără printre lanţurile de magazine care acceptă plata alimentelor cumpărate cu cardurile încărcate cu tichete sociale finanţate de guvern prin programul "Sprijin pentru Romania", arată datele centralizate de Economica.net.
Ion Dobreanu - Dum, 14 aug. 2022, 09:11
Magazinele la care puteţi plăti mâncarea cu tichete sociale

Tichetele sociale pentru alimente şi mese calde sunt emise si distribuite numai pe suport electronic. Circa 3 milioane de români din categorii defavorizate le primesc.
Valoarea nominală a tichetului social pentru produse alimentare şi mese calde este de 250 lei. Tichetul se acordă o dată la două luni, în perioada iunie – 31 decembrie 2022.

Tichetele sociale pe suport electronic vor putea fi folosite de beneficiari doar pentru achiziţia produselor alimentare și plata meselor calde. Aceste tichete nu permit efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar.

Tichetele sociale sunt oferite prin programul „Sprijin pentru Romania”, finantat din bugetul de stat si din fonduri europene prin Programul Operațional Incluziune si Demnitate Sociala (POIDS) si prin Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD).

Deocamdată, cardurile care conţine tichetele sociale sunt emise de Sodexo şi de Up Romania.

Magazinele la care puteţi plăti alimentele cu tichete sociale

Retailerii germani Kaufland şi Lidl au anunţat recent că acceptă cardurile sociale Up România şi Sodexo pentru plata alimentelor şi meselor calde.

Printre lanţurile de magazine la care puteţi plăti mâncarea cumpărată cu cardurile sociale emise de Up Romania se numără Profi, Penny, Auchan, Cora, Sergiana, La Doi Paşi, Annabella, Diana, Oncos, arată o statistică Economica.net.

Printre lanţurile de magazine care acceptă cardurile sociale Sodexo se numără La Doi Paşi, Carrefour Express, Annabella, magazinele Diana, Pizza Hut, Abatorul Periş, Domino’s Pizza, Cora, KFC, patiseriile Paul, Oncos, potrivit datelor companiei Sodexo centralizate de Economica.net. 

Lista magazinelor din fiecare judeţ, în care puteţi plăti mâncarea prin intermediul cardurilor emise de Up România este dispobilă la acest link, „la listă parteneri afiliaţi”, iar pentru cardurile Sodexo – aici.

Citeşte şi:

Te-ar mai putea interesa și
Șefii diplomațiilor armeană și azeră se vor întâlni duminică la Geneva pentru a purta negocieri de pace
Șefii diplomațiilor armeană și azeră se vor întâlni duminică la Geneva pentru a purta negocieri de pace
Miniştrii de externe ai Armeniei şi Azerbaidjanului, Ararat Mirzoian şi respectiv Ceihun Bairamov, se vor întâlni duminică, 2 octombrie, la Geneva, în Elveţia, a declarat pentru EFE......
Gazprom a tăiat livrările de gaze către compania italiană Eni, din cauza unor probleme de transport pe care le-ar avea în Austria
Gazprom a tăiat livrările de gaze către compania italiană Eni, din cauza unor probleme de transport pe care le-ar avea ...
Gazprom a suspendat total livrările de gaz pentru ziua de sâmbătă către Eni, invocând "imposibilitatea de a transporta ...
Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj
Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că prin finalizarea interconectorului Grecia - Bulgaria se asigură diversificarea ...
Noile măsuri anti-COVID-19 au intrat de astăzi în vigoare în Germania
Noile măsuri anti-COVID-19 au intrat de astăzi în vigoare în Germania
Noul set de măsuri anti-COVID-19 valabil pentru toamna şi iarna acestui an în Germania a intrat în vigoare sâmbătă, ...