Magazinele la care puteţi plăti mâncarea cu tichete sociale

Kaufland, Lidl, Cora, La Doi Paşi, Annabella şi Diana se numără printre lanţurile de magazine care acceptă plata alimentelor cumpărate cu cardurile încărcate cu tichete sociale finanţate de guvern prin programul "Sprijin pentru Romania", arată datele centralizate de Economica.net.
Ion Dobreanu - Dum, 14 aug. 2022, 09:11
Magazinele la care puteţi plăti mâncarea cu tichete sociale

Tichetele sociale pentru alimente şi mese calde sunt emise si distribuite numai pe suport electronic. Circa 3 milioane de români din categorii defavorizate le primesc.
Valoarea nominală a tichetului social pentru produse alimentare şi mese calde este de 250 lei. Tichetul se acordă o dată la două luni, în perioada iunie – 31 decembrie 2022.

Tichetele sociale pe suport electronic vor putea fi folosite de beneficiari doar pentru achiziţia produselor alimentare și plata meselor calde. Aceste tichete nu permit efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar.

Tichetele sociale sunt oferite prin programul „Sprijin pentru Romania”, finantat din bugetul de stat si din fonduri europene prin Programul Operațional Incluziune si Demnitate Sociala (POIDS) si prin Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD).

Deocamdată, cardurile care conţine tichetele sociale sunt emise de Sodexo şi de Up Romania.

Magazinele la care puteţi plăti alimentele cu tichete sociale

Retailerii germani Kaufland şi Lidl au anunţat recent că acceptă cardurile sociale Up România şi Sodexo pentru plata alimentelor şi meselor calde.

Printre lanţurile de magazine la care puteţi plăti mâncarea cumpărată cu cardurile sociale emise de Up Romania se numără Profi, Penny, Auchan, Cora, Sergiana, La Doi Paşi, Annabella, Diana, Oncos, arată o statistică Economica.net.

Printre lanţurile de magazine care acceptă cardurile sociale Sodexo se numără La Doi Paşi, Carrefour Express, Annabella, magazinele Diana, Pizza Hut, Abatorul Periş, Domino’s Pizza, Cora, KFC, patiseriile Paul, Oncos, potrivit datelor companiei Sodexo centralizate de Economica.net. 

Lista magazinelor din fiecare judeţ, în care puteţi plăti mâncarea prin intermediul cardurilor emise de Up România este dispobilă la acest link, „la listă parteneri afiliaţi”, iar pentru cardurile Sodexo – aici.

Citeşte şi:

Te-ar mai putea interesa și
Popeyes va deschide la Pitești primul său restaurant din România situat în afara Bucureștiului
Popeyes va deschide la Pitești primul său restaurant din România situat în afara Bucureștiului
La doi ani de la deschiderea oficială a primului restaurant Popeyes în România, brandul originar din statul american Louisiana anunță deschiderea unui nou restaurant, de această dată în afara......
Alstom a finalizat depoul din București, dedicat trenurilor electrice FOTO
Alstom a finalizat depoul din București, dedicat trenurilor electrice FOTO
Alstom anunță finalizarea unei noi unități de mentenanță în București. Depoul Alstom Grivița este primul depou dedicat ...
Loteria Română va lansa 1 milion de lozuri în campania TEAM Romania, dedicată Jocurilor Olimpice de la Paris
Loteria Română va lansa 1 milion de lozuri în campania TEAM Romania, dedicată Jocurilor Olimpice de la Paris
Compania Naţională Loteria Română va lansa o serie de 1.000.000 de lozuri în campania TEAM Romania, iar 30% din sumele ...
Inundațiile record au dezvăluit vulnerabilitatea Dubaiului. Pagube uriașe pentru economia mondială după ce viața „s-a oprit” în orașul luxului
Inundațiile record au dezvăluit vulnerabilitatea Dubaiului. Pagube uriașe pentru economia mondială după ce viața „s-a ...
Precipitații abundente, furtuni și inundații pe scară largă au lovit sud-vestul Asiei, în special Emiratele Arabe Unite, ...