Magazinele Real din Bucureşti dispar. Nu vom mai avea hipermarketuri non stop de anul viitor

Rebrandingul magazinelor Real în Auchan, în urma tranzacţiei Metro Group-Auchan, va schimba radical peisajul comerţului modern din România. O consecinţă pentru bucureşteni ar putea fi că nu vom mai avea hipermarketuri non stop de anul viitor.
Alina Stanciu - sâm, 19 oct. 2013, 12:28
Magazinele Real din Bucureşti dispar. Nu vom mai avea hipermarketuri non stop de anul viitor

Decizia Metro Group de a intra în România şi cu divizia de hypermarketuri Real a însemnat pentru românii din marile oraşe, pe lângă mai multă concurenţă pe acest segment de piaţă, şi posibilitatea de a face cumpărături non stop pe spaţii de mii de mp. Astfel, din 2007, bucureştenii s-au obişnuit că au acces la zeci de mii de produse, chiar şi la miezul nopţii, în magazinele Real Vitan -primul din Bucureşti şi Real Cotroceni. „Costurile pentru menţinerea magazinului deschis 24 de ore din 24 nu sunt foarte mari. Pe timpul nopţii, oricum se lucrează la departamentul alimentar, astfel încât doar la case se va lucra o tura în plus”, declara în urmă cu 6 ani, cu ocazia inaugurării Real Vitan, directorul general al companiei germane, Tjeerd Jegen.

Auchan non-stop?

De anul viitor însă, brandul Real va mai exista doar în Oradea, Arad, Constanţa şi Suceava şi niciunul dintre aceste magazine nu au program non stop. În ceea ce priveşte Capitala, în mod cert până la finele anului unitatea din centrul comercial Afi Cotroceni Park achiziţionată de grupului francez de la Metro Group va fi operată sub brandul Real, iar programul va fi non-stop. Cu magazinul Real din Vitan, care funcţionează acum non stop, lucrurile stau cu totul altfel. Acesta va fi în curând rebranduit, iar programul său va fi cel obişnuit pentru un hipermarket Auchan (8:00-22:00) ” Conceptul Auchan presupune, în principiu, un serviciu limitat”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Tiberiu Dăneţiu, director de marketing Auchan România, întrebat fiind despre programul magazinelor rebranduite. Acesta susţine însă că nu s-a  luat o decizie certă în această privinţă şi că se va ţine cont de reacţia consumatorilor. 

Graficul rebrandingului

” În 2013, după magazinul din Pallady vom mai transforma 6 magazine. Următoarele vor fi Braşov, Oradea şi Real Vitan din Capitală. Dacă totul merge bine, planul este ca în fiecare lună să remodelăm câte trei magazine, cu menţiunea că în decembrie vom face o pauză” a declarat Patrick Espasa, directorul general al Auchan România la inaugurarea pentru presă a magazinului Auchan Pallady, prima unitate transformată de francezi.

Unde mai avem non stop?

Chiar dacă de anul viitor niciun lanţ de hipermarketuri nu va mai avea magazine deschise non stop, lanţurile de supermarket au început de ceva vreme să „muşte” agresiv din cota de piaţă a choşcarilor al căror principal atu este programul non stop. Astfel, Mega Image, cel mai mare lanţ de supermarketuri din România , a ajuns deja la cel de-al doilea magazin cu program 24 de ore din 24. De curând, Mega Image Lizeanu s-a alăturat Mega Image Piaţa Muncii cu un program non stop, iar numărul acestor magazine ar putea creşte dacă rezultatele pentru cele două unităţi sunt pozitive.

De asemenea, Profi, lanţul de supermarketuri operat de fondul de investiţii Enterprise Investors, are cinci magazine non-stop, dintre care două în Capitală (Pantelimon, bd Libertăţii)  şi cîte unul în Braşov, Ploieşti şi  Timişoara.  

Te-ar mai putea interesa și
Schimbări la plata daunei RCA pentru păgubiții din falimente tip City Insurance sau Euroins. Prioritate pentru cei mai afectați păgubiți
Schimbări la plata daunei RCA pentru păgubiții din falimente tip City Insurance sau Euroins. Prioritate pentru cei mai ...
Despăgubirile din vătămări corporale și decese acoperite de RCA vor avea prioritate la plată în cazul în care asigurătorul șoferului vinovat este faliment, iar dauna va fi plătită, de......
Piața crypto a pierdut peste 400 de miliarde de dolari: Slothana încă are șanse să genereze profit
Piața crypto a pierdut peste 400 de miliarde de dolari: Slothana încă are șanse să genereze profit
Într-o altă seară de negocieri, marcată de evenimente tensionate și întunecate, prețul Bitcoin a căzut cu încă ...
După BYD și Chery, un alt producător chinez ar putea deschide o fabrică în Europa
După BYD și Chery, un alt producător chinez ar putea deschide o fabrică în Europa
La doar câteva săptămâni după ce BYD a anunțat oficial planul său de a construi o uzină în Ungaria și la câteva ...
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
Guvernanții încearcă pentru a doua oară atragerea unui investitor străin în TAROM, companie care zboară de aproape ...