Magistrala 2 de metrou: Cum arată stația Tudor Arghezi la trei săptămâni înainte de deschidere

Pasionații de infrastructură au postat imagini cu stația de metrou Tudor Arghezi, cea mai nouă din Capitală, programată pentru punerea în funcțiune cu călători pe 15 noiembrie 2023. În imagini se vede și parcarea de peste drum, unde lucrările par că se apropie de finalizare.
Anemona Andone - Dum, 29 oct. 2023, 08:10
Magistrala 2 de metrou: Cum arată stația Tudor Arghezi la trei săptămâni înainte de deschidere

„Metrou + Park&Ride Tudor Arghezi”, descrie Ionuț Ivașca imaginile postate pe YouTube pe 25 octombrie.

 

Staţia Tudor Arghezi va fi deschisă la 15 noiembrie, conform graficului, atunci se va merge cu metroul până acolo, însă partea de semnalizare va fi realizată în totalitate până la sfârşitul anului, a declarat luna aceasta Mihai Barbu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Metrorex, potrivit Agerpres.

Staţia de metrou „Tudor Arghezi”, singura astfel de facilitate construită de o autoritate locală în România, va intra în circuitul normal de transport public de călători gestionat de Metrorex cel mai târziu la jumătatea lunii noiembrie. Tot atunci, staţia de metrou construită de comunitatea Sectorului 4 va deveni un punct multimodal de transport, fiind conectată direct, printr-un tunel pietonal subteran, cu parcarea etajată din apropiere, unde oamenii care vin din afara oraşului îşi pot lăsa maşinile în siguranţă, pentru a-şi continua călătoria către centrul Capitalei folosind metroul, a explicat administraţia locală într-un comunicat transmis anterior Agerpres.

Staţia „Tudor Arghezi” este o investiţie în valoare de 50 de milioane de euro – fonduri nerambursabile, unică în România prin prisma faptului că a fost construită de o administraţie locală. Împreună cu linia de legătură, noua staţie are o suprafaţă de peste 15.000 de metri pătraţi, între staţia Berceni, actualul capăt al Magistralei 2 şi Şoseaua de Centură, şi are un traseu cu o lungime totală de 1,6 kilometri, precizează Primăria.

Staţia este construită la nivel suprateran şi are un regim de înălţime de P+2E. Peronul staţiei se află la parter, iar zonele administrative sunt repartizate la nivelul celor două etaje. Totodată, staţia ”Tudor Arghezi” este prevăzută cu cinci zone de acces pietonal. Una dintre acestea este situată vizavi de staţia de metrou şi asigură legătura cu peronul noii staţii, printr-un pasaj pietonal subteran, cu o lungime de 14 metri, ce subtraversează Şoseaua Berceni. Accesul călătorilor pe peron este facilitat de şapte scări rulante, precum şi de şapte lifturi care vor uşura accesul persoanelor cu dizabilităţi. Totodată, pe toată lungimea peronului, a fost montat un covor tactil de direcţionare pentru persoanele cu deficienţe de vedere.

În staţia de metrou ”Tudor Arghezi” a fost instalat un sistem de supraveghere, format din 70 de camere video, montate atât la nivelul peronului, al celor două vestibule, cât şi în cele cinci zone de acces. Totodată, staţia este dotată cu centrale de detecţie incendiu, cu alarmă la efracţie, precum şi cu sisteme de tratare a aerului. De asemenea, pentru funcţionarea hidranţilor, utilizaţi în caz de incendiu, staţia este conectată la două surse de alimentare cu apă, una din reţeaua publică, iar cea de a doua din surse proprii (puţuri la mare adâncime). Realizarea acestor sisteme s-a efectuat cu suportul şi asistenţa tehnică a specialiştilor Metrorex, cu experienţă în concepţia şi exploatarea transportului public cu metroul.

Primăria Sectorului 4 construieşte pe Şoseaua Berceni, în imediata apropiere a staţiei de metrou ”Tudor Arghezi’, o parcare cu o capacitate de 300 de locuri, pentru autoturisme, motociclete şi pentru persoane cu dizabilităţi.

În ceea ce privește lucrările la stația de metrou, încă din decembrie anul trecut a fost anunțată finalizarea acestora.

FOTO – VIDEO: Stația de metrou Tudor Arghezi (sursa: YouTube Ionuț Ivașca)

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...