Magistrala 2 de metrou: Stația Tudor Arghezi este gata FOTO – VIDEO

Primăria Sectorului 4 al Municipiului București anunță finalizarea lucrărilor de construcție a noii stații de metrou Tudor Arghezi de pe magistrala M2. Circulația trenurilor de metrou până la această stație ar putea începe de la jumătatea anului viitor.
Ion Dobreanu - lun, 12 dec. 2022, 15:09
Magistrala 2 de metrou: Stația Tudor Arghezi este gata FOTO - VIDEO

„Tudor Arghezi, stația de metrou pe care comunitatea Sectorului 4 a construit-o pe Șoseaua Berceni, în prelungirea magistralei M2, este finalizată și urmează să intre în procedură de recepție și de efectuare a probelor, pentru ca, ulterior, să fie dată în folosință călătorilor”, informează PS4.

Spre finalul lunii octombrie, primarul Sectorului 4 Daniel Băluță anunța că noua stație de metrou Tudor Arghezi de pe Magistrala 2 urma să fie predată „la cheie” în mai puțin de două luni.

„Ulterior, după recepția finală a lucrărilor, Metrorex va face toate probele pentru ca, la jumătatea anului viitor, să putem circula cu metroul până la stația Tudor Arghezi”, a mai spus atunci edilul Sectorului 4.

Acesta a menționat că cel mai mare proiect de infrastructură pe care l-a implementat în sector este rezultatul unei colaborări între Primăria Sectorului 4, Ministerul Transporturilor și Metrorex.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a semnat în decembrie 2020 contractul de finanțare privind „Edificarea unei stații de metrou la nivel suprateran situată între stația de metrou Berceni și Șoseaua de Centură”.

Contractul vizează pe lângă o nouă stație de metrou pe Magistrala 2, la nivel suprateran între actuala stație Berceni și Șoseaua de Centură, și extinderea căii de rulare a metroului cu încă 1,6 km.

Cu o suprafaţă desfăşurată de 15.100 mp, staţia va fi una supraterană, însemnând o clădire cu subsol, parter şi două etaje şi va avea şase zone pietonale, două dintre acestea vor fi situate pe partea opusă a Şoselei Berceni, fiind asigurată legătura printr-un pasaj pietonal subteran.

În imediata apropiere este amenajată o parcare de tip park&ride pentru a fi folosită de toţi cei care vor să ajungă în centrul Capitalei şi folosesc ca mijloc de transport metroul.

Colaborare Metrorex – PS4

Procedurile de derulare si urmărire a contractului au fost executate de către Primăria Sectorului 4, iar Metrorex a asigurat asistența tehnică.

Amintim că în aprilie 2020, Primăria Sectorului 4 a atribuit asocierii Somet – TIAB – UTI – Construcții Erbașu contractul pentru edificarea stației de metrou, în valoare de 157,64 milioane de lei.

 

FOTO – VIDEO: Stația de metrou Tudor Arghezi (sursa: YouTube Andrei Stanciu)

Te-ar mai putea interesa și
ANM: Seceta pedologică se menține pe suprafețe întinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia
ANM: Seceta pedologică se menține pe suprafețe întinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia
Secetă pedologică moderată şi puternică se înregistrează în cultura grâului de toamnă pe suprafeţe extinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia, iar local în zone din Muntenia şi......
Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai
Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai
Compania Naţională ,,Poşta Română" (CNPR) a început distribuirea pensiilor pentru luna mai, înaintea Sărbătorilor ...
Taiwanul raportează reluarea acțiunilor ofensive chineze, la o zi după ce secretarul american Antony Blinken a părăsit Beijingul
Taiwanul raportează reluarea acțiunilor ofensive chineze, la o zi după ce secretarul american Antony Blinken a părăsit ...
Taiwanul a raportat sâmbătă o reluare a activităţii militare chineze în apropierea insulei, 12 avioane trecând linia ...
Guvernul american a înființat comitet consulativ privind folosirea sigură a inteligenței artificiale
Guvernul american a înființat comitet consulativ privind folosirea sigură a inteligenței artificiale
Directorii OpenAI, Microsoft şi Google se numără printre cei mai importanţi membri ai unui nou consiliu federal înfiinţat ...