Magistrala 5 de metrou: Secțiunea Eroilor – Iancului ar putea fi scoasă la licitație pentru execuție anul viitor

Lansarea licitației pentru execuția lucrărilor de structură la secțiunea Eroilor - Piața Iancului din Magistrala 5 este preconizată pentru anul 2024, a spus pentru ECONOMICA.NET Mariana Miclăuș, directorul general al Metrorex. Noul tronson din M5 va avea 5,4 kilometri și șase stații.
Anemona Andone - mie, 01 feb. 2023, 22:00
Magistrala 5 de metrou: Secțiunea Eroilor - Iancului ar putea fi scoasă la licitație pentru execuție anul viitor

La acest moment, sunt în derulare activitățile aferente obținerii autorizațiilor și documentațiilor premergătoare implementării proiectului, conform prevederilor contractului de proiectare și asistență tehnică aferente obiectivului Magistrala 5 (Drumul Taberei – Pantelimon), Secțiunea Eroilor (PS Operă) – Piața Iancului, a transmis șefa Metrorex.

Aceasta a adăugat că, potrivit prevederilor contractului de proiectare și asistență tehnică, finalizarea proiectării se încheie la sfârșitul anului 2023.

„Lansarea licitației pentru execuția lucrărilor de structură este preconizată pentru anul 2024. Sursa de finanțare este Programul Operațional de Transport (POT 2021 – 2027)”, a precizat directorul general al Metrorex.

Secțiunea 2 Eroilor – Piața Iancului va avea 5,4 kilometri de cale dublă și șase stații, respectiv Hașdeu, Cișmigiu, Universitate, Calea Moșilor, Traian, Piața Iancului.

Contractul de consultanță și proiectare pentru secțiunea Eroilor – Iancului din Magistrala 5 de metrou a fost semnat pe 29 octombrie 2021 cu asocierea 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata SpA & SWS Engineering SpA & Coding S.R.L. & Metrans Engineering S.R.L pentru aproape 40 de milioane de lei.

Valoarea contractului pentru construcția acestui tronson este estimată la 2,9 miliarde de lei cu TVA, iar lucrarea va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat și din surse proprii.

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

Te-ar mai putea interesa și
Schimburile comerciale între România şi Polonia au fost de 11 miliarde de euro, în 2022 – Daraban, CCIR
Schimburile comerciale între România şi Polonia au fost de 11 miliarde de euro, în 2022 – Daraban, CCIR
România a înregistrat, în 2022, schimburi comerciale cu Polonia în valoare de 10,94 miliarde de euro, iar numărul firmelor poloneze cu activitate pe plan local se ridică la 1.514, a declarat,......
Ciucă anunţă discuţii cu Comisia Europeană despre „trasabilitatea exporturilor din Ucraina”, pentru evitarea speculei
Ciucă anunţă discuţii cu Comisia Europeană despre „trasabilitatea exporturilor din Ucraina”, pentru evitarea ...
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că România şi Polonia se numără printre ţările care vor discuta cu Executivul ...
Constructor italian de autostrăzi în România a intrat în insolvență
Constructor italian de autostrăzi în România a intrat în insolvență
Constructorul italian Tirrena Scavi, care a derulat în România proiecte precum lotul 3 al Autostrăzii Sebeș - Turda (A10) ...
UE a aprobat extinderea plafonării preţurilor la gazele naturale în Spania şi Portugalia, până în decembrie 2023
UE a aprobat extinderea plafonării preţurilor la gazele naturale în Spania şi Portugalia, până în decembrie 2023
Uniunea Europeană a fost de acord cu extinderea până în decembrie 2023 a plafonării preţurilor la gazele naturale folosit ...