1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 14 º

News

MAI: Circulaţie reluată pe toate drumurile naţionale. Pe anumite tronsoane se circulă în continuare în condiţii de iarnă

Circulaţia a fost reluată pe toate drumurile naţionale, însă pe anumite tronsoane se circulă în continuare în condiţii de iarnă, potrivit datelor centralizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

19 ian, 2018 | Agerpres

Conform unui comunicat al MAI, vineri dimineaţă, la sediul ministerului a avut loc o şedinţă operativă, în prezenţa prim-ministrului interimar Mihai Fifor, unde a fost prezentată situaţia la nivel naţional după ninsorile şi viscolul din ultimele 24 de ore.

Sursa citată precizează că, potrivit datelor centralizate la nivelul Centrului Naţional de Conducere Integrată al MAI, a fost reluată circulaţia pe toate drumurile naţionale, însă pe anumite tronsoane se circulă în continuare în condiţii de iarnă.

'În prezent, nu este nicio restricţie în vigoare cu privire la traficul feroviar sau aerian la nivelul aeroporturilor', se arată în comunicat.

Totodată, potrivit aceleiaşi surse, au fost deschise cele patru porturi maritime şi fluviale, respectiv Midia, Mangalia, Canal Dunăre - Marea Neagră şi Bara Sulina.

'Se acţionează pentru remedierea unor defecţiuni la reţeaua de alimentare cu energie electrică în 13 localităţi din judeţele Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi şi Suceava', informează comunicatul citat.

De asemenea, menţionează MAI, vineri dimineaţă era în derulare 'o intervenţie aero-medicală în judeţul Tulcea, pentru transportul unei gravide în vârstă de 34 de ani din localitatea Războieni'. 'Aceasta a fost preluată din Casimcea de un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie de la un dispensar medical', se precizează în comunicat.

Având în vedere că manifestările fenomenelor meteo s-au redus, mai sunt activate grupele operative doar la nivelul a patru judeţe: Galaţi, Hunedoara, Iaşi şi Tulcea.

'În ultimele 24 de ore, la nivel naţional au fost mobilizate 13.450 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne - poliţişti, pompieri şi jandarmi -, cu aproape 6.000 de utilaje şi mijloace tehnice. Forţele MAI au intervenit în peste 300 de localităţi din 18 judeţe unde au fost înregistrate efecte negative. Situaţia la nivel naţional rămâne în monitorizarea permanentă a Centrului Naţional de Conducere Integrată, în care sunt prezenţi şi specialişti din cadrul Ministerului Transporturilor şi Ministerului Energiei', informează MAI.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO