1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Extern

Mai mulți angajați ai Facebook și-au arătat nemulțumirea față de atitudinea lui Zuckerberg de a nu-l cenzura pe Trump

Mai mulți angajați ai companiei Facebook și-au făcut publice nemulțumirile cu privire la decizia șefului lor Mark Zuckerberg de a refuza să intervină în vreun fel împotriva postărilor pe care președintele Donald Trump le face pe rețeaua de socializare, informează The Guardian.

01 iun, 2020 | The Guardian

Acesta este unul din rarele momente de revoltă manifestate în interiorul companiei Facebook.

Nemulțumirea a pornit de la angajați de la toate nivelurile, inclusiv de la cei aflați în poziții de conducere. În special, a atras nemulțumirea subalternilor lui Zuckerberg decizia acestuia de a permite difuzarea unei postări, pe care Trump a scris-o și pe Twitter, și în care încuraja poliția să tragă în manifestanți. Spre deosebire de Facebook, Twitter a ascuns mesajul sub un avertisment.

În aceste condiții, Andrew Crow, șeful biroului de design al serviciului Facebook de comunicare video, a scris pe Twitter: “ Acordarea unei platforme pentru incitarea la violență și răspândirea de informații false  este inacceptabilă, indiferent cine ești ori cât de importantă ar fi știrea. Nu sunt de acord cu poziția lui Mark și voi face în așa fel că lucrurile să se schimbe.”

Jason Stirman, un alt membru important al staff-ului Facebook, a postat la rândul sau pe Twitter: “Nu știu ce să fac, dar știu că să nu fac nimic este inacceptabil. Sunt un angajat al FB și sunt în total dezacord cu poziția lui Mark cu privire la ultimele postări ale lui Trump, care incită clar la violență. Nu sunt singurul din companie care gândește așa. Nu există poziție neutră față de rasism."

Zuckerberg a declarat vineri că el nu este de acord cu interpretarea dată de cei de la Twitter cu privire la declarația care cuprinde propoziția: “Când jafurile încep, împușcăturile încep.” Acolo unde Twittrer a citit ca fiind o declarație de incitare la violență, prin care se cerea poliției să tragă în manifestanți, Zuckerberg spune că el a înțeles asta că pe un avertisment adresat protestatarilor că poliția ar putea să-i împuște. Făcând această distincție, postarea nu a încalcat standardele Facebook și în consecință nu a fost îndepărtată.

Numărul de angajați care l-au criticat pe Zuckerberg este foarte m ic în termeni absoluți, dar este foarte rar când se întâmplă acest lucru, fondatorul Facebook controlând 57,9% din companie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO