Mai mult de jumătate din tinerii români sunt încrezători într-o viitoare carieră digitală

România se clasează pe primul loc într-un sondaj realizat în 15 ţări, unde peste jumătate (53%) din tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani sunt încrezători că vor găsi un loc de muncă pe măsura abilităţilor lor, arată un studiu prezentat luni de Vodafone.
Economica.net - lun, 02 apr. 2018, 11:31
Mai mult de jumătate din tinerii români sunt încrezători într-o viitoare carieră digitală

Potrivit rezultatelor, dintre participanţii celor 15 ţări analizate, românii între 18 şi 24 de ani par să fie printre cei mai pregătiţi să urmeze o carieră specializată în domeniul digital. Astfel, 27% dintre ei ar prefera sa fie programatori, 23% designeri de jocuri, 22% bloggeri si vloggeri, 17% designeri de aplicaţii şi 14% specialişti în securitate cibernetică.

Studiul mai arată că tinerii români se numără printre cei mai optimişti în privinţa viitorului lor în economia digitală, mai mult de 30% dintre respondenţi afirmând că economia digitală le va spori oportunităţile de angajare, în timp ce doar 10% cred că nu îşi vor putea permite niciodată aceeaşi calitate a vieţii ca generaţia părinţilor lor.

România se situează pe primul loc, cu 51% din respondenţi care afirmă că ar prefera să lucreze mai mult pentru ei inşişi sau ca antreprenori decât ca angajaţi într-o companie, urmată de Egipt şi Turcia cu câte 50%.

Sondajul a fost aplicat în 15 ţări (Africa de Sud, Egipt, Germania, Grecia, India, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Portugalia, Republica Cehă, România, Spania, Turcia şi Ungaria), pe un eşantion de 6.000 de respondenţi cu vârstă cuprinsă între 18 şi 24 de ani.

Rezultatele au fost folosite pentru documentarea programului internaţional „Alege-ti viitorul”, conceput pentru a oferi îndrumare în carieră în economia digitală şi acces la training pentru 10 milioane de tineri din 18 ţări. Programul, lansat recent în România şi în alte 17 ţări, include platforma Future Jobs Finder – un portal uşor de folosit care le dă tinerilor posibilitatea să-şi formeze noi abilităţi şi să găsească oportunităţi de angajare în domenii ale economiei digitale, au menţionat iniţiatorii proiectului.

Platforma este disponibilă în 10 limbi, inclusiv româna, iar pentru aceasta Vodafone a lucrat cu psihologi, consultanţi în domeniul carierei şi furnizori de programe de formare profesională.

Future Jobs Finder include o serie de teste scurte psihometrice menite să identifice aptitudinile şi interesele fiecărui utilizator, apoi să le organizeze pe categorii într-o listă de joburi specifice economiei digitale. Platforma identifică oportunităţile de angajare integrate de platforma globală Indeed, inclusiv poziţii locale şi internaţionale în cadrul Vodafone. Utilizatorii au acces la cursuri online pentru formarea de abilităţi digitale şi primesc un rezumat al propriilor aptitudini şi interese, pe care îl pot folosi în CV sau atunci când aplică pentru un loc de muncă.

Te-ar mai putea interesa și
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. Este cea mai spațioasă mașină din gama europeană Mazda și va......
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea ...
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...