Mai multe bănci mari le-au cerut angajaților să călătorească mai puțin in Italia de teama răspândirii coronavirus

O serie de mari bănci de investiţii, inclusiv Citigroup Inc, Credit Suisse şi Nomura Holdings Inc, au cerut angajaţilor să incerce să evite să călătorească în Italia, de teamă că epidemia de coronavirus din nordul ţării s-ar putea răspândi în restul Europei, au declarat pentru Reuters mai multe surse din mediul bancar, informează Agerpres.
Economica.net - mar, 25 feb. 2020, 14:40
Mai multe bănci mari le-au cerut angajaților să călătorească mai puțin in Italia de teama răspândirii coronavirus

Citi le-a cerut angajaţilor care se îndreptau spre Milano, capitala financiară a Italiei, sau alte oraşe din nordul Italiei să îşi amâne călătoriile sau să obţină aprobarea de la echipa managerială dacă lucrează la tranzacţii sensibile, au precizat sursele.

De asemenea, Credit Suisse i-a informat pe bancherii săi care erau interesaţi să călătorească spre şi dinspre nordul Italiei, inclusiv spre aeroporturile din Milano şi Bologna, că vor avea nevoie să obţină aprobări suplimentare.

În schimb, banca japoneză Nomura a adoptat o abordare mai riguroasă punând toate ţările în care s-au înregistrat decese din cauza coronavirusului, inclusiv Italia şi Franţa, pe o listă neagră şi a interzis angajaţilor săi să călătorească în aceste state. De asemenea, banca japoneză şi-a informat angajaţii are lucrează la Milano şi Paris că nu pot să efectueze călătorii în interes de afaceri pentru a vizita clienţi peste hotare. „Toţi sunt blocaţi la sol”, susţin sursele referindu-se la bancherii de la Nomura.

Toate aceste restricţii de călătorie vin pe fondul creşterii cazurilor de infecţie cu coronavirus în Italia, unde epidemia a provocat deja decesul a şapte persoane. Peste 200 de persoane în Italia au fost infectate cu coronavirus începând de vineri, iar majoritatea sunt în regiunile bogate din Lombardia şi Veneto. Autorităţile italiene au izolat oraşele cele mai afectate şi au interzis evenimentele publice, precum carnavalul de la Veneţia şi meciurile de fotbal de la Milano.

Reuters subliniază că este pentru prima dată când băncile au restricţionat călătoriile în interiorul Europei, până acum instituţiile financiare introducând astfel de restricţii numai pentru China continentală.

Extinderea epidemiei de coronavirus în afara Chinei continentale a provocat luni căderi semnificative pe pieţele bursiere mondiale. Pieţele europene de acţiuni au înregistrat cele mai mari căderi de la jumătate anului 2016, cotaţia aurului a atins cea mai ridicată valoare din ultimii şapte an, iar preţul barilului de petrol a scăzut cu 4%.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...