Mai multe drumuri din ţară sunt blocate de apa de pe carosabil

Traficul auto şi feroviar este întrerupt pe mai multe porţiuni din ţară, în urma ploilor abundente înregistrate în ultimele 24 de ore, potrivit centrului Infotrafic al Poliţiei Române.
Economica.net - mie, 12 oct. 2016, 14:32
Mai multe drumuri din ţară sunt blocate de apa de pe carosabil

‘Din cauza apei de pe carosabil, circulaţia rutieră pe DN24D Galaţi – Bârlad este oprită pe ambele sensuri între localităţile gălăţene Bălăbăneşti şi Băleni. Ruta ocolitoare este DN24D km 19+430 – DJ242A – Rădeşti – Bereşti – DJ242B – Târgu Bujor – Viile – DJ253 – DN24D km 51+283. De asemenea, traficul auto pe DN25 Galaţi – Tecuci este întrerupt între localităţile gălăţene Sendreni şi Hanu Conachi’, informează un comunicat al Infotrafic.

Tot în judeţul Galaţi, traficul feroviar pe secţia de cale ferată 703 Galaţi – Bârlad este întrerupt între Galaţi şi Tuluceşti (tronsonul kilometric 11+300 – 11+420). Măsura a fost luată de autorităţi după ce infrastructura feroviară a fost inundată.

Tot din cauza apei de pe carosabil, circulaţia auto pe DN2 (E85) se desfăşoară îngreunat, pe jumătate de cale, la km 185+700 de metri, la ieşirea din municipiul Focşani către Adjud (pe o porţiune de aproximativ 200 de metri, apa măsoară circa cinci centimetri.

Traficul se desfăşoară îngreunat pe DN2 (E85) Mărăşeşti – Adjud, la km 223, între localităţile Domneşti şi Rugineşti. Pe sensul către Focşani este afectată prima bandă şi o parte din banda 2.

De asemenea, circulaţia este îngreunată pe DN23A Focşani – Ciorăşti, la km 20+500 de metri, în zona localităţii Bordeasca Veche (comună Tătăranu). În acest loc, apa de pe carosabil măsoară aproximativ 10 centimetri.

În judeţul Buzău, circulaţia rutieră pe DN10 Buzău – Braşov s-a reluat pe un fir alternativ.

Din cauza căderilor de stânci de pe versanţi, urmare a precipitaţiilor semnificative, traficul a fost oprit total la km 80 în zona localităţii Siriu, de la ora 3,30. Rămâne restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Este instituită şi restricţie de viteză de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

Potrivit Infotrafic, traficul rutier pe DN13B s-a reluat, pe un fir alternativ, în judeţul Harghita. Din cauza unui eveniment rutier (un autotren a derapat, s-a izbit de un gard şi a rămas de-a curmezişul pe carosabil), circulaţia fusese oprită total la ieşirea din localitatea Praid către Sovata.

Ca urmare a zăpezii şi vântului puternic, DN67C – Transalpina a fost închis temporar între Rânca şi Obârşia Lotrului (între kilometrii 34+500 – 59+800).

‘Având în vedere atenţionările meteorologilor, recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să folosească luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei. În cazul în care se va depune strat de zăpadă pe partea carosabilă, reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii’, se arată în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...