Mai mulţi începători la concursul de tranzacţionare la Bursă, ediţia a II-a. Tradeville i-a adus pe primii 100

Numărul participanţilor la a doua ediţie a BVB Invest Quest, concursul de tranzacţionare virtuală la Bursă, ar putea fi mai mult decât dublu faţă de prima ediţie, după primele semne identificate de brokeri. Casa de brokeraj Tradeville i-a adus pe primii 100 de participanţi numai la cea dintâi întâlnire, din seria de 23 de seminarii educaţionale organizate de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), împreună cu casele de brokeraj care se implică în aces efort.
Adrian N. Ionescu - mie, 05 nov. 2014, 10:00
Mai mulţi începători la concursul de tranzacţionare la Bursă, ediţia a II-a. Tradeville i-a adus pe primii 100

Tradeville a atras peste 100 de participanţi la primul său seminar din cadrul celei de a doua ediţii a concursului de tranzacţionare virtuală la Bursă, BVB Invest Quest, interesul dovedindu-se astfel foarte ridicat, potrivit oficialilor.

Prima ediţie a BVB Invest Quest a atras peste 500 de participanţi la toate seminariile organizate în cinci orașe din România (București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Sibiu).

În acest an, cele 23 de sesiuni educaționale vor fi organizate în Bucureşti şi în alte 11 orașe din ţară, de Bursa de Valori Bucureşti și partenerii săi în cadrul acestei competiţii.

Participantii la BVB IQ vor dispune de o suma virtuală de 30.000 lei, ce va putea fi investită în cele mai lichide 18 acţiuni listate la BVB şi în fondul deschis de investiţii ETF BET Tradeville .

Premii concursului de tranzacţionare sunt în bani (20.000 de lei, pentru câştigător, respectiv 2.300 pentru tranzacţionare) şi în produse (Laptop Lenovo Yoga 2,  iPad-uri) sau internship-uri.

Prima ediţie a concursului s-a desfăşurat în luna aprilie şi a fost câştigată de o studentă din CLuj, care a fost premiată cu o vacanţă de şapte zile în Palma de Mallorca.

Pe parcursul pregătirii în seminarii, participanţii pot afla şi care este profilul de risc propriu de investitor şi care sunt plasamentele potrivite şi ritmul acestora.

„Interesul publicului pentru acest proiect educațional este în continuă creștere. Din păcate am fost nevoiți să oprim înscrierile deoarece am depășit capacitatea sălii”, spune Cosmin Marinescu, director de vânzări al casei de brokeraj Tradeville.

BVB Invest Quest oferă începătorilor acces gratuit la pregătirea teoretică şi practică necesară intrării în piaţă.    
Seminarul susţinut de Tradeville a deschis a doua ediţie a competiţiei, în cadrul acestuia participanţii având oportunitatea de a participa la discuții cu specialiștii companiei referitoare la investițiile pe bursă.

Tradeville urmează să susţină luna aceasta seminarii în alte patru oraşe: Iaşi (11-12 noiembrie), Ploieşti (19-20 noiembrie), Braşov (18-19 noiembrie) şi Cluj-Napoca (25-26 noiembrie). Înscrierile se pot realiza pe site-ul companiei. Dintre restul de peste 60 de intermediari la BVB s-au maiimplicat doar BCR, IFB Finwest şi SSIF Broker.

Te-ar mai putea interesa și
INS: Pensia medie lunară în România a ajuns la 2.113 lei, în 2023
INS: Pensia medie lunară în România a ajuns la 2.113 lei, în 2023
Pensia medie lunară a crescut cu 13,9%, în 2023, comparativ cu anul precedent, până la valoarea de 2.113 lei, a anunţat, vineri, Institutul Naţional de Statistică (INS)....
Grupul Agricover a ajuns la un profit net de 44,1 miloane de lei anul trecut și a decis să acorde dividende începând din acest an
Grupul Agricover a ajuns la un profit net de 44,1 miloane de lei anul trecut și a decis să acorde dividende începând ...
Agricover Holding, un grup de companii care activează în sectorul de agribusiness european, lider de piață în România, ...
Scotty The AI își face intrarea pe MEXC cu o creștere de preț de 33% (P)
Scotty The AI își face intrarea pe MEXC cu o creștere de preț de 33% (P)
La momentul redactării acestui articol, moneda meme nou apărută în spațiul crypto, Scotty the AI, a avut un debut surprinzător ...
Explozie la rafinăria Petromidia. Ce spun oficialii Rompetrol (KMG Internaţional)
Explozie la rafinăria Petromidia. Ce spun oficialii Rompetrol (KMG Internaţional)
O explozie a avut loc în această dimineață la Rafinăria Petromidia, cu degajări foarte mari de fum. Explozia nu a fost ...