Mai mulţi pasageri pe Aeroportul Baia Mare în 2013

Numărul pasagerilor români şi străini care au tranzitat Aeroportul Internaţional Baia Mare în 2013 a crescut faţă de anul trecut, conform datelor oficiale prezentate AGERPRES.
Economica.net - sâm, 28 dec. 2013, 12:31
Mai mulţi pasageri pe Aeroportul Baia Mare în 2013

‘Până pe data de 20 decembrie, pe Aeroportul Internaţional Baia Mare au fost înregistraţi 18.714 pasageri, mai mult cu 1.119 pasageri faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. E creştere semnificativă a românilor şi străinilor care călătoresc cu avionul din şi înspre judeţul Maramureş. Deşi anul 2013 poate fi considerat unul cu probleme economice sensibile, inclusiv la nivel local, numărul pasagerilor care au trecut prin aeroportul nostru arată că zborurile pe destinaţia Baia Mare sunt rentabile şi se pot extinde. O activitatea economică locală mult mai viguroasă ar putea determina creşterea numărului de zboruri atât pe intern, cât şi pe destinaţii externe. Cred într-un an 2014 mult mai bun, cu mai multe zboruri şi pasageri din Baia Mare’ a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul Aeroportului Internaţional Baia Mare, Mihai Pătraşcu.

Pe aeroport sunt operate zboruri ale TAROM, curse în regim charter ale unor companii străine şi zboruri business spre diferite destinaţii europene.

Conducerea Consiliului Judeţean Maramureş a parafat o înţelegere cu administraţia regiunii Ivano-Frankivsc, Ucraina, pentru deschiderea de anul viitor a unui zbor regulat pe ruta Baia Mare – Ivano Frankivsc.

De asemenea, este luată în calcul redeschiderea rutei Baia Mare – Viena – Baia Mare, cu un zbor operat cel mai probabil de compania TAROM.

În acelaşi timp, CJ Maramureş şi administraţia aeroportuară au în vedere modernizarea şi îmbunătăţirea infrastructurii aeroportului, inclusiv lungirea pistei.

 

Te-ar mai putea interesa și
Criză de energie în Franța. Marile companii energetice solicită populaţiei şi companiilor să limiteze imediat consumul
Criză de energie în Franța. Marile companii energetice solicită populaţiei şi companiilor să limiteze imediat consumul
Şefii marilor companii energetice din Franţa au cerut duminică populaţiei şi întreprinderilor să limiteze imediat consumul de energie, pentru a se pregăti pentru o criză energetică care se......
Ucraina a atacat o platformă de foraj petrolier din Marea Neagră, lângă Crimeea, pentru a doua oară într-o săptămână (TASS)
Ucraina a atacat o platformă de foraj petrolier din Marea Neagră, lângă Crimeea, pentru a doua oară într-o săptămână ...
Forţele ucrainene au atacat duminică o platformă de foraj în Marea Neagră, deţinută de o companie de petrol şi gaze ...
Tremend Software ţinteşte o creștere de 35% după preluarea de către grupul Publicis. Marius Hanganu, co-fondator: ”Tranzacția a fost fix înaintea căderii burselor, putem să spunem că a fost un exit făcut într-un moment potrivit” 
Tremend Software ţinteşte o creștere de 35% după preluarea de către grupul Publicis. Marius Hanganu, co-fondator: ”Tranzacția ...
Compania de dezvoltare de software Tremend Software Consulting, una dintre companiile tehnologice cu cea mai rapidă creștere ...
Cum a trecut prin pandemie Cooperativa Vărăști, prima cooperativă agricolă fondată în parteneriat cu un retailer. „Atât noi, cât și Carrefour, ne asumăm reducerea unor marje de profit în contextul inflației”
Cum a trecut prin pandemie Cooperativa Vărăști, prima cooperativă agricolă fondată în parteneriat cu un retailer. ...
Cooperativa Vărăști, prima cooperativă agricolă a unui retailer, a ajuns să livreze către Carrefour peste 7.000 de ...