1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

News

Mâine este termen la Tribunalul Bucureşti pentru judecarea litigiului Damen - MApN în licitaţia pentru corvete multifuncţionale

Mâine este termen în judecarea contestaţiei depuse de Damen la rezultatul licitaţiei de înzestrare a armatei române cu corvete multifuncţionale, câştigat la începutul lunii de concurentul Naval Group, arată un anunţ de pe site-ul Justiţiei.

17 iul, 2019 | ECONOMICA.net

Conform documentului depus de Damen la Curtea de Apel București, olandezii au reclamat ca ilegală recenta decizie a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, conform căreia o plângere a Fincantieri ar fi tardivă.

Consecința este că Ministerul Apărării nu va semna contractul cu Naval Group, încă, ci va aștepta decizia Curții de Apel București în legătură cu plângerea de la CNSC a italienilor de la Fincantieri. Italienii și-au retras plângerea. Asta înseamnă, însă, că documentul depus de Damen rămâne fără obiect.

Chiar dacă plângerea a fost retrasă, justiţia română trebuie să judece dosarul. De decizia Justiţiei depinde dacă acest contract, atribuit deja, va continua sau nu.

Asocierea dintre compania franceză Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa a câştigat licitaţia pentru furnizarea de corvete multifuncţionale.

Ministerul Apărării Naţionale a primit oferte, în cadrul acestei licitaţii, din partea companiei olandeze Damen, a firmei italiene Fincantieri şi a Grupului Naval din Franţa.

Perioada de livrare a acestor corvete este de 7 ani de zile. În trei ani de zile prima corvetă, urmând ca celelalte trei, până la termenul în maxim 7 ani de zile. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO