1EUR = 4.7204 RON | Bucureşti 30 º

Finanţe şi bănci

Mâine este ultima zi în care Grecia trebuie să prezinte programul de reforme. Duminică - summit european decisiv

Grecia are termen până 'joi cel mai târziu' să prezinte creditorilor săi reformele dorite pentru a permite reluarea negocierilor asupra unui plan de ajutor financiar, a declarat marţi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, la finalul unui summit al zonei euro desfăşurat la Bruxelles, scrie AFP. Un summit european excepţional pe tema Greciei va avea loc duminică la Bruxelles, a anunţat marţi seară şeful guvernului italian, Matteo Renzi, care şi-a exprimat speranţa într-o întâlnire 'decisivă' pentru a evita ieşirea ţării din zona euro.

08 iul, 2015 | Agerpres

'Am căzut de acord să studiem urgent dacă este posibil să găsim bazele unui acord', a declarat Donald Tusk după încheierea acestui summit convocat de urgenţă după victoria votului negativ la referendumul grec din 5 iulie.

El a adăugat că cei 28 de şefi de stat şi de guvern se vor reuni din nou duminică pentru a decide asupra unui nou program, scrie Agerpres.

Pe de altă parte, cancelarul german, Angela Merkel, a atras atenţia cu acelaşi prilej că Grecia are nevoie de un program de ajutor pe mai mulţi ani pentru a evita o ieşire din zona euro.

'Avem nevoie de un program pe mai mulţi ani, care să meargă dincolo de ce discutam acum zece zile', a declarat Angela Merkel, care aşteaptă 'până joi' 'propuneri de reformă foarte detaliate' din partea autorităţilor de la Atena.

Un summit european excepţional pe tema Greciei va avea loc duminică la Bruxelles, a anunţat marţi seară şeful guvernului italian, Matteo Renzi, care şi-a exprimat speranţa într-o întâlnire 'decisivă' pentru a evita ieşirea ţării din zona euro, potrivit AFP.

'Vom convoca o reuniune, duminică, pe care ne-o dorim decisivă', a afirmat Matteo Renzi la finalul unui summit al zonei euro consacrat dosarului grec.

'Sper şi cred că o soluţie definitivă va fi posibilă duminică', a declarat el.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO