Majorarea pensiilor pentru românii care au lucrat în grupa I şi II e şi de 40%. Cât vor lua minerii, siderurgiştii şi balerinele, din aprilie

Pensionarii care au lucrat în grupele I şi II de muncă şi cărora nu li s-a acordat punctaj vor lua pensii majorate în aprilie, în unele cazuri creşterea fiind cu 40% faţă de cât au încasat până acum. Până la Paşti, în jur de 42.000 de români, beneficiari ai Legii nr.221/2018, vor lua pensii majorate în urma recalculării. 
Economica.net - vin, 05 apr. 2019, 09:37
Majorarea pensiilor pentru românii care au lucrat în grupa I şi II e şi de 40%. Cât vor lua minerii, siderurgiştii şi balerinele, din aprilie

De exemplu, un miner din Petroşani care a avut până acum pensie de aproape 3.500 de lei va lua în aprilie puţin peste 5.000 de lei la pensie, spune Ministrul Muncii, Marius Budăi, într-un comunicat oficial remis azi Economica.
Un miner din Petroşani cu pensie de circa 1.950 de lei va încasa în aprilie pensie majorată la peste 2.700 de lei, spune Budăi.

Un pensionar care a lucrat în siderurgie la Galaţi şi care până acum avea pensie de circa 2.700 de lei va încasa în aprilie pensie majorată la aproape 3.800 de lei. 

O balerină care până acum a avut pensie de aproape 1.700 de lei va primi în aprilie pensie de aproape 2.200 de lei.
Un pensionar care a lucrat la Metroul SA şi care până acum a luat la pensie circa 1.500 de lei, va primi în aprilie pensie majorată de peste 2.100 de lei.

Un acrobat la circ care până acum a luat la pensie peste 1.300 de lei va încasa în aprilie aproape 1.900 de lei la pensie, spune Guvernul.
Un laborant la Măgurele cu pensie de aproape 1.700 de lei până acum va primi în aprilie pensie de circa 2.300 de lei, se mai arată în comunicatul Guvernului.

Un pensionar care a lucrat la întreprinderea Acumulatorul, care până acum a avut pensie de circa 1.400 de lei, va lua în aprilie la pensie aproximativ 2.000 de lei. 

Consultaţi în galeria foto toate exemplele de pensii majorate din aprilie, potrivit informaţiilor primite de Economica de la Guvern. 

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) atrage atenţia că, în luna aprilie 2019, pensiile celor care au primit deciziile de recalculare, adică beneficiarii prevederilor Legii nr.221/2018, se achită în cuantumul anterior recalculării, diferențele reprezentând drepturi restante, calculate pentru perioada 1 octombrie 2018 – 30 aprilie 2019, urmând să fie achitate, la domiciliul beneficiarilor, în perioada 11- 15 aprilie 2019, prin intermediul factorilor poștali.

Dacă pensionarii nu au fost găsiţi acasă de poştaş, pot ridica sumele reprezentând drepturile restante aferente majorăriipână la data de 17 aprilie 2019, de la ghişeele poştale de care aparţin.
Această modalitate de plată a diferențelor se aplică atât pensionarilor care primesc drepturile prin Poșta Română S.A, cât și celor care primesc drepturile prin cont bancar, semnalează CNPP

Luni, 1 aprilie, au început să fie virate pensiile.

„Noi, începând de luni, facem plata aferentă lunii aprilie pentru tot ce înseamnă pensii şi, datorită Sărbătorilor de Paşte, dar şi a noului calendar de plată a pensiilor, până în data de 15 aprilie orice pensionar din România va avea banii acasă, indiferent de forma de plată. Într-adevăr, sunt creşteri spectaculoase pentru cei care au lucrat în grupa I şi a II-a de muncă şi nu li s-a acordat punctaj. Eu tot timpul am vrut să fiu un om exact şi mă refer la faptul că, într-adevăr, sunt diferenţe mari de bani, dar diferenţe de care să vorbesc sunt şi cele care sunt incluse de la 1 octombrie până în prezent. Într-adevăr, peste 33.000 de decizii din cele 42.000 pe care le-am promis până în Sărbătorile de Paşte deja sunt expediate către pensionari, majoritatea dintre ele sunt deja puse în plată, iar în jurul Sărbătorilor de Paşte, când se plătesc diferenţele pentru pensii, aceşti români ai noştri vor primi acasă diferenţele de bani. Suntem în dinamica exactă pe care eu mi-am dorit-o (…) Acum suntem în postura să dăm veşti foarte bune acestei categorii de pensionari”, a spus Marius Budăi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, potrivit Agerpres. 

Ministrul Muncii a explicat că este vorba despre o categorie de pensionari care au ieşit la pensie pe anumite legi speciale, însă nu li s-au acordat sumele aferente grupelor de muncă. „A fost o categorie de pensionari care au ieşit la pensie pe anumite legi speciale şi, în momentul ieşirii la pensie, nu li s-au acordat grupe de muncă conform perioadei lucrate în grupe de muncă – fie în grupa I, fie grupa a II-a, fie în condiţii deosebite sau speciale cum se numesc acum”, a conchis Budăi. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Rusia înregistrează un nou record de infectări și decese cauzate de COVID-19
Rusia înregistrează un nou record de infectări și decese cauzate de COVID-19
Rusia a înregistrat sâmbătă un nou record de decese şi de contaminări asociate COVID-19, pentru a treia zi consecutiv, ...
Război financiar în România. Miză uriașă pentru banii a șase milioane de români – Revista Capital
Război financiar în România. Miză uriașă pentru banii a șase milioane de români – Revista Capital
Un război financiar cu o miză uriașă se poartă în aceste zile în România, după ce Ben Madadi, care deține în prezent ...
Rusia ar putea să întrerupă furnizarea de gaze naturale către Republica Moldova după 1 noiembrie
Rusia ar putea să întrerupă furnizarea de gaze naturale către Republica Moldova după 1 noiembrie
Discuţiile dintre Republica Moldova şi Rusia rămân divergente asupra preţului şi altor detalii ale unui nou acord de ...