1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

Finanţe şi bănci

Majoritatea băncilor din România sunt pregătite pentru implementarea noilor reguli de raportare - director BNR

Băncile comerciale care activează în România se află în plin proces de implementare a noilor cerinţe de raportare şi publicare a datelor prevăzute de Pilonul III al acordului de la Basel, proces demarat anul trecut la nivel european, potrivit directorului Direcţiei Reglementare şi Autorizare din Banca Naţională a României, Cristian Ştefan.

26 mar, 2015 | Agerpres

În opinia sa, băncile din România nu ar trebui să aibă probleme în implementarea noilor cerinţe de raportare, mai ales că majoritatea fac parte din mari grupuri bancare europene. 'Multe dintre băncile din România fac parte din grupuri internaţionale care deja implementează noile cerinţe la nivel de grup şi, ca atare, transferă cunoştinţele de la nivel de grup şi în subsidiarele din România', a explicat Cristian Ştefan.

El a mai spus că, în perioada actuală, asistăm la implementarea acestor cerinţe în toate băncile la nivel european, proces care a început anul trecut şi va dura o perioadă destul de mare pentru că standardele se actualizează şi ele şi, la rândul lor, trebuie adaptate şi la nivelul sistemului operator, scrie Agerpres.

Directorul BNR a precizat, însă, că aceste schimbări nu afectează relaţia dintre bancă şi client, fiind vorba, practic, de relaţia care are loc între bancă şi supraveghetorul bancar.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO