1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

Extern

Majoritatea germanilor cred că ţara lor nu mai poate face faţă altor refugiaţi

Majoritatea germanilor cred ca ţara lor nu mai poate face faţă altor refugiaţi după un influx de 890.000 de persoane în 2015, potrivit unui sondaj realizat de Fundaţia Bertelsmann, informează agenţia DPA.

07 apr, 2017 | Agerpres

54% dintre respondenţi au declarat că Germania a atins o limită în privinţa numărului de migranţi pe care îi poate primi. În urmă cu doi ani, acelaşi studiu a arătat că 40% dintre germani aveau această opinie.

'Mulţi cred că s-a atins un moment decisiv - dorinţa de a lua mai mulţi refugiaţi a scăzut semnificativ', notează fundaţia în raportul său.

Potrivit sondajului, în principiu germanii sunt încă favorabili primirii de refugiaţi. 70% dintre respondenţi au afirmat că sunt deschişi faţă de imigranţi, dar numai 59% s-au declarat deschişi faţă de refugiaţi.

Decizia cancelarului Angela Merkel de a deschide graniţele Germaniei pentru refugiaţi în 2015 a fost puternic criticată în interiorul ţării şi a determinat o creştere a sprijinului pentru partidul anti-imigraţie Alternativa pentru Germania (AfD)

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO