Majoritatea germanilor se îndoiesc că Angela Merkel va obţine un acord european privind imigraţia (sondaj)

Trei sferturi dintre germani nu cred că Angela Merkel va reuşi să obţină o soluţie europeană la disputa pe tema imigraţiei ce tensionează relaţiile cancelarului cu aliaţii săi bavarezi din guvern, indică un sondaj difuzat miercuri, relatează Reuters.
Economica.net - mie, 20 iun. 2018, 09:49
Majoritatea germanilor se îndoiesc că Angela Merkel va obţine un acord european privind imigraţia (sondaj)

Uniunea Creştin-Socială (CSU), ramura bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul lui Merkel, i-a dat luni cancelarului un termen de două săptămâni pentru a obţine un acord cu aliaţi europeni, după ce guvernul german de coaliţie era aproape să eşueze din cauza disputei în legătură cu imigraţia dintre creştin-democraţi şi social-democraţi.

Sondajul, realizat pe un eşantion de 5.038 de persoane de către institutul Civey pentru cotidianul Die Welt, arată că 74,7% dintre cei chestionaţi s-au declarat sceptici, în timp ce 18,1% cred că Merkel va purta cu succes negocieri.

Horst Seehofer, liderul CSU şi ministru de interne al Germaniei, doreşte returnarea migranţilor deja înregistraţi într-o altă ţară a UE, dar Merkel se opune oricărei măsuri unilaterale care să contravină politicii sale de deschidere din 2015 şi care să îi submineze autoritatea.

Ministrul de interne bavarez Joachim Herrmann (CSU) s-a declarat optimist la postul Deutschlandfunk că Angela Merkel va încheia acorduri bilaterale cu alte ţări membre ale UE privind returnarea migranţilor.

Herrmann a subliniat comentariile lui Seehofer potrivit cărora vor avea loc pregătiri în cazul unui eşec al Angelei Merkel, astfel că, începând cu prima săptămână din iulie, poliţia federală ar putea returna migranţi înregistraţi în altă parte.

”Este necesar aceasta. Nu mai putem să ne uităm cum are loc un turism al refugiaţilor pe cuprinsul Europei”, a declarat Herrmann.

Potrivit declaraţiilor ministrului bavarez, returnarea de la 1 iulie a migranţilor înregistraţi deja în alte ţări ale UE va fi o măsură legală. ”Este legislaţia existentă”, a spus el.

Liderul grupului parlamentar al CDU/CSU, Volker Kauder, a avertizat în legătură cu o acţiune unilaterală a Germaniei privind politica refugiaţilor. ”Cred că, în cele din urmă, putem soluţiona problema cu vecinii noştri europeni, şi nu de unii singuri”, a declarat Kauder la postul ZDF, exprimându-şi optimismul că Angela Merkel va reuşi să încheie acorduri cu parteneri europeni pentru returnarea refugiaţilor.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz se va întâlni probabil cu Angela Merkel şi cu alţi lideri europeni în această săptămână pentru a discuta despre migraţie, a mai spus Kauder.

Te-ar mai putea interesa și
Vânzările de mașini Dacia pe piața britanică au crescut ușor în luna septembrie
Vânzările de mașini Dacia pe piața britanică au crescut ușor în luna septembrie
Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut cu 4,6% în septembrie, la 225.269 de unităţi, în urma majorării cererii pentru vehicule electrice, a anunţat Asociaţia Producătorilor......
Drum Expres Craiova – Pitești: Tronsoanele 3 și 4 vor fi inaugurate în 2023, respectiv începutul lui 2024 – Grindeanu
Drum Expres Craiova – Pitești: Tronsoanele 3 și 4 vor fi inaugurate în 2023, respectiv începutul lui 2024 – ...
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu estimează că tronsoanele 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) ...
Moscova s-a arătat dispusă să livreze gaze Germaniei prin conducta Nord Stream 2. Berlinul a refuzat oferta
Moscova s-a arătat dispusă să livreze gaze Germaniei prin conducta Nord Stream 2. Berlinul a refuzat oferta
Rusia s-a declarat miercuri dispusă să livreze gaz Europei printr-o linie a gazoductului Nord Stream 2 care nu a fost afectată ...
OPEC+ a decis reducerea producției de petrol cu 2 milioane de barili pe zi, în ciuda opoziției administrației americane
OPEC+ a decis reducerea producției de petrol cu 2 milioane de barili pe zi, în ciuda opoziției administrației americane
Grupul OPEC+, compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători de ţiţei, a decis miercuri ...