Majoritatea ţărilor central şi est-europene se opun migraţiei – sondaj

Majoritatea oamenilor din ţările central, sud şi est-europene sunt împotriva migraţiei şi consideră că păstrarea culturii creştine este importantă, relevă un sondaj de opinie realizat de institutul ungar Nezopont, transmite joi MTI.
Economica.net - joi, 28 iun. 2018, 20:27
Majoritatea ţărilor central şi est-europene se opun migraţiei - sondaj

Studiul a fost realizat în perioada 11 mai-11 iunie de acest institut pentru sondarea opiniei publice apropiat de guvernul de la Budapesta, pe un eşantion de 1.000 de persoane din 11 ţări – Ungaria, Austria, Germania, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Croaţia, Serbia, România şi Bulgaria.

Ancheta sociologică arată că 74% dintre cei intervievaţi cred că imigraţia din afara Europei către aceasta ‘nu este bună’ pentru continentul nostru. Proporţia este cea mai scăzută în Germania şi Austria, unde 53%, respectiv 56% din populaţie este împotriva migraţiei.

Migraţia este bună pentru Uniunea Europeană în opinia a 5% din unguri, 8% din bulgari, 11% din slovaci şi 13% din cehi, indică acelaşi sondaj.

Doar trei din zece respondenţi sunt de acord cu mecanismul UE de relocare a migranţilor pe baza unor cote obligatorii, în timp ce 63% se opun acestei scheme.

O majoritate a populaţiei din ţările analizate nu este mulţumită de liderii UE. În această privinţă, cel mai puţin nemulţumiţi sunt în România (33%), în timp ce 54% din unguri şi 67% din cehi resping ‘elita’ de la Bruxelles.

Acelaşi sondaj mai arată că două treimi din populaţia intervievată consideră că trebuie să fie conservată cultura creştină a Europei, în timp ce 30% estimează că trebuie să fie acceptate culturi şi religii noi.

Te-ar mai putea interesa și
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al Hennes & Mauritz AB (H&M), Daniel Erver, a declarat că al doilea mare retailer de îmbrăcăminte din lume se concentrează pe majorarea profitului şi a vânzărilor, aducând în......
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina
Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă ...
Cehia a demascat o reţea finanţată de Moscova care descuraja ţările din UE să ajute Ucraina
Cehia a demascat o reţea finanţată de Moscova care descuraja ţările din UE să ajute Ucraina
Serviciile de informaţii cehe au demascat o reţea finanţată de Moscova care răspândea propaganda rusă despre Ucraina ...
Energia electrică este gratuită azi la prânz în România
Energia electrică este gratuită azi la prânz în România
Prețul spot al energiei electrice este aproape zero azi la prânz pe piața din România, pe fondul unei oferte mai mare ...