1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 6 º

IT&C

Majoros, Telekom, despre tranzacţia Vodafone - UPC: Este o mutare naturală, aş fi făcut acelaşi lucru. Consolidarea va continua

Miroslav Majoros, CEO al grupului de companii Telekom România, le-a urat succes, miercuri, competitorilor de la Vodafone şi UPC, care îşi vor combina afacerile în curând, în baza unei tranzacţii între companiile-mamă. El a adăugat că decizia Vodafone de a cumpăra UPC este una "naturală", iar consolidarea din industria telecom va continua, deoarece este un business costisitor, iar profitabilitatea este în scădere.

04 iul, 2018 | ECONOMICA.net

"Dacă aş fi fost Vodafone aş fi făcut acelaşi lucru. Este o mutare naturală. Consolidarea din industrie va continua, pentru că este un business foarte costisitor. Nicăieri în Europa nu mai găseşti preţuri ca în România pentru oferte nelimitate, în timp ce tehnologia este aceeaşi peste tot. Le urez succes", a spus Majoros în timpul unei conferinţe de presă, întrebat cum comentează tranzacţia Vodafone-UPC.

Grupul britanic Vodafone a anunţat, în luna mai, că va prelua operaţiunile grupului american Liberty Global, compania-mamă a UPC, din ţările din Europa Continentală unde ambele companii sunt prezente - Germania, România, Ungaria şi Cehia. Tranzacţia este estimată la 18,4 miliarde de euro, iar cele două companii aşteaptă aprobarea Comisiei Europene şi a autorităţilor din cele patru ţări.

Majoros nu exclude apariţia altor tranzacţii importante pe piaţa telecom din România.

"Profitul pleacă din industria telecom. Profitabilitatea este în scădere, iar atunci când profitabilitatea la nivelul sectorului va ajunge într-un anumit punct, presiunea de a consolida va deveni foarte mare. Noi vrem să fim «în formă», ne concentrăm pe asta, pentru a fi bine pregătiţi pentru acel moment", a adăugat CEO-ul Telekom, prezent la lansarea noii oferte comerciale pentru clienţii rezidenţiali.

Compania face parte din grupul german Deutsche Telekom.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO