Mall-ul Liberty Center este de vânzare. Când îşi va găsi cumpărătorul?

Mai sunt cinci zile până la data deschiderii licitaţiei în cazul Liberty Center, primul centru comercial din România care va fi licitat prin intermediul unei platforme online. ECONOMICA.NET vă prezintă ce şanse are mall-ul să îşi găsească rapid un cumpărător, în contextul unei vânzări atipice.
Economica.net - mar, 31 iul. 2012, 21:02
Mall-ul Liberty Center este de vânzare. Când îşi va găsi cumpărătorul?

Liberty Center, deţinut de familia Awdi şi de compania de dezvoltare imobiliară Mivan îşi aşteaptă cumpărătorul în condiţiile în care, la mijlocul lunii iulie, cele trei bănci care au finanţat proiectul au obţinut executarea silită a proiectului. Eurobank EFG, Alpha Bank şi Bank of Cyprus au de recuperat de la dezvoltator în jur de 61 de milioane de euro, sumă aproape egală cu preţul de pornire la prima licitaţie ce se va organiza pe 7 august: 60 de milioane de euro. „Povestea” mall-ului executat silit nu mai reprezintă însă o noutate pentru retailul românesc, în condiţiile în care un alt centru comercial de renume- Cocor- este scos la vânzare tot pentru plata unor datorii către bănci. Inedit în cazul Liberty Center este modalitatea prin care va fi scos la licitaţie şi anume prin intermediul unei platforme online, fairsolve.com. ECONOMICA.NET a vorbit cu unul dintre membri fondatori ai fairsolve.com, Florian Mateiţă.

Rolul platformei de licitaţii online

„Vânzarea bunurilor în procedurile de executare silită şi faliment este atributul exclusiv al executorului sau practicianului în insolventa. Fairsolve.com intervine în acest proces prin realizarea marketingului licitaţiei şi prin stabilirea preţului de vânzare, nefiind parte în discuţiile şi negocierile dintre eventualii ofertanţi, executor judecatoresc (practician în insolvenţă) şi creditori. Suntem o platformă care aduce în online cât mai mult din experienţa executărilor silite, oferind transparenţă totală într-o piaţă în care, uneori, nu se doreşte asta. Este un demers către normalitate, în interesul bunului mers al pieţei”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Mateiţă. 

Cum să găseşti online cumpărător pentru un activ important

Specialistul în insolvenţă susţine că sunt metode diferite prin care se încearcă atragerea unor cumpărători, strategia fiind diferită funcţie de categoria bunurilor scoase la licitaţie. „În cazul bunurilor de interes general (apartamente, loturi mici de teren în zone rezidenţiale, autoturisme, autoutilitare, mici utilaje etc)accesibilitatea şi transparenţa informaţiei precum şi modul facil de a participa la o licitaţie judiciară, aduc în premieră bunurile executate silit direct in faţa marelui public, eliminându-se verigă “iniţiaţilor” care profită de slaba lor expunere pe piaţă şi de lipsa de curaj a cumpărătorilor. De aceea investim în educare pentru că dorim ca atunci când o persoană doreşte să achiziţioneze un bun second hand să ia în calcul şi alternativa oferită de piaţa bunurilor din executare silită şi faliment. Vrem să întărim opinia potrivit căreia bunurile licitate sunt simple bunuri second hand, care pot fi achiziționate la fel de simplu ca oricare alte bunuri din aceeași categorie şi să atragem noi categorii de cumpărători către licitațiile judiciar întrucât tranzacțiile se efectuează printr-o interfață accesibilă, intuitivă deja cunoscută acestora”,, explică Mateiţă.

În ceea ce priveşte categoria bunurilor specializate (hale industriale, mall-uri, utilaje mari, vapoare etc), acestea ” presupun identificarea pieţei şi căutarea activă a potenţialilor cumpărători chiar în zona lor de interes prin intermediul tehnicilor marketingului online”. „Fairsolve.com face cunoscută licitaţia respectivă celor care ar putea fi interesaţi de activul scos la vânzare şi îi pune în contact cu executorul său lichidatorul judiciar. De aceea, pe lângă marketingul online, Fairsolve acţionează şi cu agenţi în teren. În viziunea noastră, o piaţă care să permită lichidizarea rapidă a garanţiilor, la preţ previzibil, generează încredere şi stabilitate, iar efectul benefic al reinserţiei rapide în circuitul economic a mijloacelor productive se va reflecta în crearea unor fluxuri investiţionale constante şi creştere economică durabilă”, a mai declarat reprezentantul fairsolve.com acesta mai spune că unul dintre avantajele platformei fairsolve.com este că oferă acces din orice colţ al lumii la ofertele active.

Ce se întâmplă în mediul offline

 În mediul offline însă, procesul prin care trebuie să treacă un activ scos la vânzare de un executor sau lichidator este uşor diferit, în contextul în care aceştia nu dispun de pârghiile necesare pentru a promova respectivele active. ” Executorul/lichidatorul are în portofoliu case, hale, terenuri, camioane, tampograf, barje, mobilier de birou şi multe alte active din toate domeniile de activitate pe care trebuie să le vândă, fără buget de marketing, cât mai repede şi la cel mai bun preţ. Astfel că, se limitează la a afişa exclusiv comunicatele legale şi, frecvent din banii lui, publică un anunţ golit de informaţie într-un ziar sau două, după care scrie săptamanal procese verbale în care consemnează că licitatia a avut loc, dar nu a participat nimeni. Apare apoi “intermediarul iniţiat” care cumpără bunul la un preţ mic (motivat de lipsacererii) şi îl scoate la vânzare a doua zi cu preţul pieţei. Cumpărătorul final, cel care utilizeazaă bunul, nu citeşte în ziare rubrica licitaţii pentru că el cauta pe internet casă, maşină, teren, utilaj etc. El caută pe internet pentru că vede şi imagini, are de unde să aleaga şi nu trebuie să răsfoiască zilnic un vraf de ziare. Şi gaseste ceea ce caută, la preţul pieţei, de la “intermediarul iniţiat” şi nu în mod direct de la executor sau lichidator”, mai spune Mateiţă. Potrivit acestuia, prin platformele de licitaţii online, lichidatorul va asista la o creştere a numărului de tranzacţii şi la o creştere a preţului mediu de vânzare în condiţiile în care efortul logistic scade (poate să ţină şi 100 de licitatii pe zi), iar cumpărătorul va obţine bunuri “curate” din punct de vedere juridic (libere de sarcini) la preţuri sub piaţă.

Ce se va întâmpla cu Liberty Center

Cu toate acestea, specialistul în insolvenţă susţine că, indiferent de mediul în care se vinde un activ de valoare mare, preţul este foarte important. „Obiectivul nostru este să facem cunoscut pe pieţele specializate faptul ca acest mall este de vânzare. Se va vinde atunci când preţul va deveni interesant pentru investitori şi satisfăcător pentru creditori. Este un proces care ţine de mersul firesc al mecanismului cerere-oferta, orice prognoza în aceasta arie ar fi speculativă şi hazardată”, a răspuns mateiţa la o întrebare referitoare la momentul la care mall-ul din rahova îşi va găsi un cumpărător.

Centrul comercial Mall Liberty Center, situat în zona Rahova, pe Şoseaua Progresului, este compus dintr-un teren cu o suprafaţă de 20.255 de metri pătraţi, precum şi din centrul comercial propriu-zis, ce dispune de spaţii comerciale cu o suprafaţă totală de aproape 26.000 de metri pătraţi.

Fairsolve.com este un concept românesc iniţiat de avocatul Gheorghe Piperea, Florian Mateiţă şi Mircea Deaconu, experţi în insolvenţă şi asociaţi ai RomInsolv, fondatorul eJobs şi CEO al Kondiment Group, Lucian Despoiu şi Dragoş Stanca, directorul general al regiei de publicitate Q2M. Lansat oficial în iunie 2011, platforma a utilizat până de curând bunurile ce provin în principal de la Rominsolv SPRL. Valoarea vânzărilor încheiate în perioada de testare a Fairsolve a depasit un milion de euro.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Comisia Europeană transmite că sunt șanse foarte mici să aprobe în acest an PNRR-urile Poloniei și Ungariei
Comisia Europeană transmite că sunt șanse foarte mici să aprobe în acest an PNRR-urile Poloniei și Ungariei
Planurile Naţionale de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) ale Poloniei şi Ungariei, îngheţate de Bruxelles pe motivul ...
Fauci: Este aproape sigur că varianta Omicron nu este mai periculoasă decât varianta Delta
Fauci: Este aproape sigur că varianta Omicron nu este mai periculoasă decât varianta Delta
Este aproape sigur că varianta Omicron nu provoacă cazuri mai grave de COVID-19 decât Delta, a declarat marţi pentru ...
Electrica a cumpărat un nou proiect de parc fotovoltaic de 77 MW, lângă Oradea, de la Monsson
Electrica a cumpărat un nou proiect de parc fotovoltaic de 77 MW, lângă Oradea, de la Monsson
Electrica SA a semnat astăzi cu Monsson un contract de vânzare-cumpărare de părți sociale într-o companie de proiect ...