1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 14 º

Extern

Malta şi Cipru au raportat cea mai mare creştere a numărului de turişti din zona euro

Malta şi Cipru au înregistrat o creştere cu 19%, respectiv cu 12%, a sosirilor turiştilor în luna iunie 2017, comparativ cu perioada similară a anului trecut, se arată în analiza PwC Global Economy Watch privind importanţa sectorului turistic pentru economiile de la periferia zonei euro.

18 sep, 2017 | Agerpres

Potrivit analizei PwC, Malta a dus sectorul turismului la o pondere de 13% la formarea PIB-ului, comparativ cu 5% în Spania şi 2% în Italia, în vreme ce ponderea turismului în PIB-ul global a crescut la peste 3% anul trecut.

În 2016, sectorul turistic a generat peste 109 milioane de locuri de muncă şi venituri de 2.300 de miliarde de dolari la nivel global. Această valoare este similară cu cea a PIB-ului Indiei, potrivit datelor World Travel&Tourism Council (WTCC).

Este de aşteptat ca Cipru să înregistreze un număr record de turişti în acest an. Într-o manieră similară, Spania ar putea să înregistreze o creştere cu 12% a numărului de turişti, urmată de Portugalia şi Grecia (cu 8% şi respectiv 7%).

'În ciuda instabilităţii politice din multe zone ale lumii, sectorul turistic dă dovadă de rezistenţă - a depăşit ritmul creşterii PIB pentru al şaselea an consecutiv. Pentru mulţi dintre noi sezonul vacanţelor înseamnă în principal aeroporturi, hoteluri, zile însorite, dar trebuie perceput şi ca o componentă crucială a economiei, care generează venituri importante. Acest lucru este în mod deosebit valabil pentru câteva dintre economiile de la periferia Zonei Euro, precum Grecia, Spania sau Cipru', a declarat Florin Deaconescu, partener de audit, liderul echipei de servicii pentru sectorul tehnologiei, media şi divertisment şi telecom, PwC România.

'Liniile aeriene low cost au alimentat această creştere puternică a numărului de turişti. Atât preţul petrolului, cât şi costul forţei de muncă s-au menţinut la niveluri relativ scăzute în ultimii ani, ceea ce a generat profituri mai mari şi creşterea capacităţii de transport pentru multe dintre companiile low cost', a adăugat Andreea Mitiriţă, director Consultanţă Fiscală, PwC România.

Cu toate acestea, în ciuda succesului unor destinaţii turistice precum Malta sau Cipru, datele arată că piaţa turistică din Zona Euro este relativ saturată, cea mai rapidă creştere la nivel global înregistrând-o piaţa asiatică.

PwC este o reţea de firme prezentă în 157 de ţări, cu peste 223.000 de angajaţi şi oferă servicii în domeniul auditului, consultanţei fiscale şi consultanţei pentru afaceri.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO