1EUR = 4.8393 RON

News

Managerii spitalelor Bagdasar Arseni şi Prof dr Al.Trestioreanu au fost suspendaţi, urmare a arestării preventive

Ministerul Sănătăţii (MS) precizează cu privire la arestarea preventivă a managerilor de la Spitalul "Bagdasar Arseni" şi de la Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu" că le-au fost suspendate contractele de management, iar în perioada următoare urmează a fi numite conduceri interimare în cele două unităţi medicale.

11 iun, 2016 | Agerpres

Ministerul Sănătăţii subliniază, într-o precizare postată sâmbătă pe Facebook, că art.13 din contractul de management prevede că acesta se suspendă de drept şi în cazul în care managerul este arestat preventiv, în condiţiile Codului de procedură penală", informează Agerpres.

"Cu alte cuvinte, cele două contracte de management sunt deja suspendate din momentul în care judecătorii au dispus arestarea preventivă. Respectând prevederile legale, urmează numirea unui management interimar", se mai menţionează în precizarea MS.

Dan Nicolae Straja, managerul Institutului Oncologic ''Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu'', şi Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă ''Bagdasar Arseni'', au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, conform deciziei pronunţate vineri de Tribunalul Bucureşti.

Cei doi au fost reţinuţi joi de procurorii DNA, fiind acuzaţi că au luat mită pentru a asigura derularea unor contracte de achiziţii.

Dan Straja este acuzat că, în perioada 1 - 8 mai 2015, în calitate de manager la Institutul Oncologic "Alexandru Trestioreanu", în exercitarea atribuţiilor de serviciu ce îi reveneau în ceea ce priveşte încheierea contractelor de achiziţii, derularea contractelor, angajarea unităţii în operaţiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a două societăţi comerciale, în două tranşe, suma totală de 95.750 euro. Banii reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiţii a contractelor respective (emitere comenzi, plată facturi).

La rândul său, Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă ''Bagdasar Arseni'', la data faptei manager la Institutul "Ana Aslan", este acuzat că a primit de la reprezentantul a două societăţi comerciale, în cinci tranşe, sumele de 73.450 euro şi 18.600 lei, ce reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiţii a unor contracte.

Banii primiţi ca mită de cei doi medici au fost ascunşi în reviste, care de cele mai multe ori le-au fost înmânate în autoturismele personale sau ale mituitorilor, se arată în referatul DNA

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO