Manchester United vrea la bursă pe Wall Street

Compania care administrează clubul de fotbal Manchester United a renunţat la listarea acţiunilor sale la o bursă asiatică, reorientându-se spre piaţa americană. Clubul vrea să atragă finanţare printr-o ofertă publică iniţială (IPO) pe o altă piaţă decât Bursa din Londra.
Economica.net - mie, 13 iun. 2012, 15:01
Manchester United vrea la bursă pe Wall Street

După ce renunţase la o emisiune de acţiuni noi la Bursa din Hong Kong şi studiase posibilitatea unei operaţiuni similare la Singapore, Manchester United s-ar putea răzgândi, potrivit unor surse citate de Reuters.

Manchester United, de mai multe ori campioană a Europei, doreşte să se finanţeze printr-o ofertă publică iniţială (IPO) de acţiuni.

Intermediarii angajaţi pentru listarea în Asia sunt marile bănci de investiţii Credit Suisse, JP Morgan şi Morgan Stanley, dar structura acestui sindicat este posibuil să se schimbe acum.

Sursele citate de Reuters a mai spus Manchester United a dorit „ întotdeauna să se poziţioneze mai degrabă ca o afacere globală cu mass-media, decât ca o franciza de sport, sugerând că o listare în SUA ar avea mai mult sens“.

Membrii familiei Glazer, care controlează clubul, sunt bine cunoscuţi în SUA, în calitate de proprietari ai echipei de fotbal american Tampa Bay Buccaneers, precum şi Allied Corp, care deţine şi închiriază centre comerciale.

În schimb, ei sunt extrem de nepopulari în Marea Britanie, ceea ce ar fi putut face dificilă o listare la bursa din Londra, comentează Reuters. Compania a mai fost listată la Londra.

Patronii Glazer doresc să emită acţiuni de clasă B cu drepturi de vot limitate sau fără drept de vot,  pentru a menţine un nivel de control de 95-100 %.

„Listarea în SUA s-ar putea bucura de o evaluare mai bună ca o afacere de mass-media, deoarece are contracte de drepturi de difuzare, precum şi canalul de televiziune propriu“, remarcă Reuters.

Clubul pretinde că are 659 de milioane de suporteri în întreaga lume, din care 325 milioane sunt în Asia – Pacific şi 55 milioane de euro în Indonezia. Doar 34 de milioane de fani ar fi în America de Nord.

Te-ar mai putea interesa și
Nimeni nu scapă. IRCC creşte la 2,65% pe an, faţă de 1,86%, nivelul pentru trimestrul anterior, şi peste valoarea de la lansarea din 2019
Nimeni nu scapă. IRCC creşte la 2,65% pe an, faţă de 1,86%, nivelul pentru trimestrul anterior, şi peste valoarea de ...
Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, este de 2,65% pe an, acesta fiind calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale......
Cum arată propunerile Foster+Partners, MVRDV, UNStudio și Zaha Hadid Architects pentru locuințele Iulius de la Iași
Cum arată propunerile Foster+Partners, MVRDV, UNStudio și Zaha Hadid Architects pentru locuințele Iulius de la Iași
Dezvoltatorul Iulius a anunțat recent că a invitat patru birouri de arhitectură de renume mondial pentru a creiona viitoarea ...
O nouă creştere şi noi recorduri pentru ROBOR – joi, 30.06.2022
O nouă creştere şi noi recorduri pentru ROBOR – joi, 30.06.2022
ROBOR creşte şi atinge şi azi, joi, 30 iunie, cele mai mari valori din 2011 şi până acum.
Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a scăzut cu 4,4%, în primele cinci luni
Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a scăzut cu 4,4%, în primele cinci luni
Numărul autorizaţiilor de construire eliberate în primele cinci luni ale acestui an a scăzut cu 4,4%, în comparaţie ...