Manchester United vrea la bursă pe Wall Street

Compania care administrează clubul de fotbal Manchester United a renunţat la listarea acţiunilor sale la o bursă asiatică, reorientându-se spre piaţa americană. Clubul vrea să atragă finanţare printr-o ofertă publică iniţială (IPO) pe o altă piaţă decât Bursa din Londra.
Economica.net - mie, 13 iun. 2012, 15:01
Manchester United vrea la bursă pe Wall Street

După ce renunţase la o emisiune de acţiuni noi la Bursa din Hong Kong şi studiase posibilitatea unei operaţiuni similare la Singapore, Manchester United s-ar putea răzgândi, potrivit unor surse citate de Reuters.

Manchester United, de mai multe ori campioană a Europei, doreşte să se finanţeze printr-o ofertă publică iniţială (IPO) de acţiuni.

Intermediarii angajaţi pentru listarea în Asia sunt marile bănci de investiţii Credit Suisse, JP Morgan şi Morgan Stanley, dar structura acestui sindicat este posibuil să se schimbe acum.

Sursele citate de Reuters a mai spus Manchester United a dorit „ întotdeauna să se poziţioneze mai degrabă ca o afacere globală cu mass-media, decât ca o franciza de sport, sugerând că o listare în SUA ar avea mai mult sens“.

Membrii familiei Glazer, care controlează clubul, sunt bine cunoscuţi în SUA, în calitate de proprietari ai echipei de fotbal american Tampa Bay Buccaneers, precum şi Allied Corp, care deţine şi închiriază centre comerciale.

În schimb, ei sunt extrem de nepopulari în Marea Britanie, ceea ce ar fi putut face dificilă o listare la bursa din Londra, comentează Reuters. Compania a mai fost listată la Londra.

Patronii Glazer doresc să emită acţiuni de clasă B cu drepturi de vot limitate sau fără drept de vot,  pentru a menţine un nivel de control de 95-100 %.

„Listarea în SUA s-ar putea bucura de o evaluare mai bună ca o afacere de mass-media, deoarece are contracte de drepturi de difuzare, precum şi canalul de televiziune propriu“, remarcă Reuters.

Clubul pretinde că are 659 de milioane de suporteri în întreaga lume, din care 325 milioane sunt în Asia – Pacific şi 55 milioane de euro în Indonezia. Doar 34 de milioane de fani ar fi în America de Nord.

Te-ar mai putea interesa și
Popeyes va deschide la Pitești primul său restaurant din România situat în afara Bucureștiului
Popeyes va deschide la Pitești primul său restaurant din România situat în afara Bucureștiului
La doi ani de la deschiderea oficială a primului restaurant Popeyes în România, brandul originar din statul american Louisiana anunță deschiderea unui nou restaurant, de această dată în afara......
Alstom a finalizat depoul din București, dedicat trenurilor electrice FOTO
Alstom a finalizat depoul din București, dedicat trenurilor electrice FOTO
Alstom anunță finalizarea unei noi unități de mentenanță în București. Depoul Alstom Grivița este primul depou dedicat ...
Loteria Română va lansa 1 milion de lozuri în campania TEAM Romania, dedicată Jocurilor Olimpice de la Paris
Loteria Română va lansa 1 milion de lozuri în campania TEAM Romania, dedicată Jocurilor Olimpice de la Paris
Compania Naţională Loteria Română va lansa o serie de 1.000.000 de lozuri în campania TEAM Romania, iar 30% din sumele ...
Inundațiile record au dezvăluit vulnerabilitatea Dubaiului. Pagube uriașe pentru economia mondială după ce viața „s-a oprit” în orașul luxului
Inundațiile record au dezvăluit vulnerabilitatea Dubaiului. Pagube uriașe pentru economia mondială după ce viața „s-a ...
Precipitații abundente, furtuni și inundații pe scară largă au lovit sud-vestul Asiei, în special Emiratele Arabe Unite, ...