1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Manea, BCR: Momentul aplicării legii falimentului personal este crucial

În cazul Legii insolvenţei persoanelor fizice este important modul cum se intră în aplicarea acesteia, riscul pentru sistem fiind acela de a intra în aplicarea unei legi fără a o cunoaşte, a declarat, marţi, Sergiu Manea, preşedinte executiv, Banca Comercială Română, la o conferinţă de specialitate.

28 mar, 2017 | Agerpres

'Cred că este foarte important cum intrăm în aplicarea Legii insolvenţei persoanelor fizice. Este absolut critic. Ştiu că ştiţi foarte bine că suntem în faza celei de-a doua amânări. Aşteptăm normele de aplicare în august 2017. Aplicare acestei Legi a insolvenţei persoanelor fizice, ca şi în cazul persoanelor juridice, trebuie să ia în considerare de fapt un întreg ecosistem. Un ecosistem în care atât băncile cât şi clienţii trebuie să îşi asume drepturi şi obligaţii privind înţelegerea detaliată a normelor. Ce înseamnă insolvenţă? Insolvenţa înseamnă un control deţinut şi exercitat de o terţă parte. Acesta se va întâmpla şi în cazul persoanelor fizice', a spus Sergiu Manea, la seminarul 'Noua paradigmă la nivel european: consumatorul de servicii financiare, între transparenţă şi riscuri', în cadrul programului European Money Week.

De asemenea, acesta susţine că aplicarea Legii insolvenţei persoanelor fizice va însemna pregătirea şi ridicarea nivelului de pregătire a întregului aparat de justiţie care va trebui să decidă în cazul insolvenţelor.

'Riscul pentru sistem este riscul să intrăm în aplicarea unei legi fără să o cunoaştem şi fără să îi ştim detaliile şi normele de aplicare şi cu maximă claritate ce presupune de fapt procesul de insolvenţă pas cu pas. Vom continua să ne ghicim unii pe ceilalţi în timpul acestui proces', a declarat Manea.

Asociaţia Română a Băncilor organizează marţi seminarul 'Noua paradigmă la nivel european: consumatorul de servicii financiare, între transparenţă şi riscuri', în cadrul programului European Money Week.

Programul European Money Week, care a debutat în anul 2015, se desfăşoară simultan în statele membre ale Uniunii Europene, fiind o acţiune iniţiată de asociaţiile bancare membre ale Federaţiei Bancare Europene (FBE).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO