Manel Ballesteros, CEO SII România: Vrem să ne extindem în mai multe orașe și să lansăm noi divizii legate de tehnologii precum AI, Cloud și IoT

SII România, companie specializată în servicii şi soluţii IT cu afaceri de 32 de milioane de euro în anul fiscal aprilie 2022 - martie 2023, vizează în acest an extinderea teritorială cu noi birouri în România, precum și dezvoltarea unor noi divizii în cadrul companiei legate de tehnologii precum AI, Cloud și IoT. Cele mai multe cereri de servicii şi soluţii IT vin din industriile automotive şi transport, telecomunicații, Banking & Finance, Asigurări, Energie și Manufactură. Anul trecut, compania a consemnat o creștere de aproximativ 200% a numărului de proiecte în care s-a implicat, spune Manel Ballesteros, CEO al SII România.
Lidia Neagu - mie, 03 mai 2023, 22:01
Manel Ballesteros, CEO SII România: Vrem să ne extindem în mai multe orașe și să lansăm noi divizii legate de tehnologii precum AI, Cloud și IoT

SII România face parte din SII Group, companie multinațională de top din domeniul tehnologiei. Filiala locală a fost deschisă în anul 2009 și furnizează servicii de dezvoltare software (digital și inginerie) și IT outsourcing. În prezent, compania are birouri în București.

„Pe fondul schimbărilor intervenite în ultimii ani, companiile au înțeles mizele transformării digitale. Astfel, și în 2022 nevoia de digitalizare și, în consecință, cererea de servicii IT au continuat să crească (…) Pentru noi acest fapt a însemnat o creștere de aproximativ 200% a numărului de proiecte în care ne-am implicat. Practic, echipa noastră operațională s-a dublat, noii membri recrutați fiind atrași de proiectele și clienții cu care colaborăm (…) Totodată, dorim să continuăm extinderea portofoliului de proiecte atât la nivel național, cât și internațional, precum și atragerea talentului necesar finalizării cu succes a acestora. În plus, urmărim dezvoltarea portofoliului de servicii, prin crearea unor noi divizii în cadrul companiei legate de tehnologii precum AI, Cloud și IoT”, a spus Manel Ballesteros, într-un interviu, pentru Economica.net.

Compania vrea să deschidă noi birouri ”în locații strategice pentru a fi mai aproape atât de colegii, cât și de clienții noștri”, a mai spus Ballesteros, fără să numească locațiile.

”În expansiunea teritorială vizăm orașele ce prezintă pentru noi un potențial ridicat atât din punct de vedere uman – vorbim despre echipele noastre locale actuale, dar și despre profilurile profesionale disponibile (atragere de noi talente), cât și comercial (clienți existenți și potențiali)”.

În ultimii trei ani, echipa companiei a crescut cu aproximativ 200%, incluzând în prezent peste 650 de membri. Aceștia pot opta pentru unul din cele trei moduri de lucru – full-time la birou, full-time work from home și hibrid. În plus, prin intermediul programului intern de recomandări, SIIkers Referral Program, angajații pot primi bonusuri pentru fiecare recomandare ce conduce la acoperirea unei poziții deschise.

”În ceea ce privește procesul de recrutare, urmărim ca nivelul de senioritate al candidaților noștri să fie unul ridicat, în acord cu gradul de complexitate al proiectelor în care ne implicăm. Pe de altă parte, pasiunea pentru tehnologie, dorința de a face performanță și viziunea sunt și ele aspecte ce pot face diferența atât în evoluția profesională a colegilor noștri, cât și în succesul proiectelor noastre. Ca parte a unei companii multinaționale lider în tehnologie, clienții noștri sunt companii de referință pe plan național și internațional, iar proiectele noastre au un nivel ridicat de complexitate și inovație, ceea ce le permite colegilor noștri să evolueze atât din punct de vedere profesional, cât și financiar”, a explicat CEO-ul SII România.

70% din inginerii software ai SII România sunt seniori, cu un nivel ridicat de experiență, iar o parte dintre ei sunt implicați în programe interne de pregătire a colegilor aflați la început de carieră.

Echipa de recrutare este în prezent formată din aproximativ 16 persoane și înregistrează o rată de succes ridicată, una din cele mai înalte la nivel de grup. Pentru a recruta, aceasta folosește un mod de lucru implementat la nivel de grup numit One Team, care oferă acces la un pool de peste 12.000 ingineri software la nivel de grup, specialiști IT cu o mare varietate de competente, care se pot alătura echipelor distribuite pentru a furniza servicii clienților companiei. ”Totodată, o altă sursă de talent pentru noi o reprezintă platforma globală GalaxSII, prin care putem accesa o baza de date de talent de peste 2.000 de specialiști IT din 19 țări, disponibili să lucreze remote”.

O altă sursă de a atrage capital uman în companie sunt internship-urile.

Pentru anul fiscal curent, 2023-2024, compania își propune să aibă ”același ritm de creștere ca în anii precedenți, prin dezvoltarea portofoliului de clienți și proiecte, atât la nivel local, cât și internațional”.

”În același timp, pentru a ne atinge obiectivele de creștere la nivel național, vizăm expansiunea teritorială. Aceasta se va realiza strategic, în acord cu obiectivele de dezvoltare, luând în calcul și elemente precum resursele de talent disponibile și proximitatea clienților noștri”.

”Vizăm o dezvoltare sustenabilă a companiei și vom continua să investim în elementele cheie, cu impact direct asupra performanțelor noastre. În acest sens, considerăm că este momentul optim să întărim investițiile în ceea ce reprezintă esența companiei și, în același timp, cel mai puternic avantaj competitiv – echipa noastră, prin alocarea de bugete pentru creșterea nivelului de competență (cursuri, training-uri etc.), activități de relaxare în echipă (evenimente organizate în diverse locații, participarea la competiții sportive, implicarea în acțiuni de CSR) și altele.

Totodată, dorim să continuăm extinderea portofoliului de proiecte atât la nivel național, cât și internațional, precum și atragerea talentului necesar finalizării cu succes a acestora. În plus, urmărim dezvoltarea portofoliului de servicii, prin crearea unor noi divizii în cadrul companiei legate de tehnologii precum AI, Cloud și IoT”.

Pentru anul fiscal aprilie 2023 – martie 2024, SII România se așteaptă la o creștere organică, ”în linie cu evoluția înregistrată până în prezent, susținută de strategia noastră de dezvoltare și creșterea cererii pentru serviciile IT la nivel general”, mai menționează CEO-ul.

Interviul a fost editat pentru claritate și lungime.

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană propune pentru 2025 un buget al UE de aproape 200 de miliarde de euro
Comisia Europeană propune pentru 2025 un buget al UE de aproape 200 de miliarde de euro
Comisia Europeană a propus miercuri un buget anual al UE în valoare de 199,7 miliarde de euro pentru 2025. Bugetul va fi completat de plăţi estimate la 72 de miliarde de euro în cadrul......
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: WeBuild are peste 1000 de muncitori mobilizați pe secțiunea 5, pe care ar putea să o finalizeze anul acesta
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: WeBuild are peste 1000 de muncitori mobilizați pe secțiunea 5, pe care ar putea să ...
Exemplu bun de mobilizare pe secțiunea 5 a Autostrăzii A1 Sibiu - Pitești, anunță miercuri secretarul de stat în Transporturi ...
Procesul de aderare a Georgiei la Uniunea Europeană este practic înghețat în urma adoptării legii agenților străini
Procesul de aderare a Georgiei la Uniunea Europeană este practic înghețat în urma adoptării legii agenților străini
Ambasadorul Uniunii Europene în Georgia, Pawel Herczynski, a declarat miercuri că procesul de aderare a acestei ţări ...
Autostrada Bucureștiului A0: Chinezii de la CCECC au realizat 9% din lucrările pe lotul 3 Nord în trei luni
Autostrada Bucureștiului A0: Chinezii de la CCECC au realizat 9% din lucrările pe lotul 3 Nord în trei luni
Lucrările pe primii kilometri ai Lotului 3 Afumați – Pantelimon din A0 Nord avansează, anunță miercuri Cristian Pistol, ...