Mănescu acuză conducerea CFR SA şi Călători de management defectuos, după întârzierea unor trenuri

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, cere explicaţii directorilor CFR SA şi CFR Călători după situaţia de marţi, când zeci de pasageri au aşteptat mai multe ore în frig din cauza unor defecţiuni ale garniturilor de tren, acuzând conducerile companiilor feroviare de management defectuos.
Economica.net - mar, 24 dec. 2013, 16:50
Mănescu acuză conducerea CFR SA şi Călători de management defectuos, după întârzierea unor trenuri

Ministrul Transporturilor apreciază că situaţia de marţi este o consecinţă a managementului defectuos şi a lipsei de preocupare atât a consiliilor de administraţie, cât şi a directorilor celor două societăţi de cale ferată, se arată într-un comunicat al instituţiei.

„Nu este posibil ca timp de patru ore călătorii să îngheţe într-un tren, în timp ce oamenii cu funcţii înalte din aceste societăţi stau bine mersi la căldură. Modul în care conducerile celor două companii au tratat această situaţie ne arată de fapt calitatea slabă a actului de management. Cei din fruntea companiilor au demonstrat că sunt mai degrabă interesaţi de salariile consistente decât de călători. Această atitudine explică, de altfel, şi rezultatele nesatisfăcătoare ale CFR SA şi CFR Călător”, a declarat Mănescu, în comunicat.

Potrivit ministerului Transporturilor, managerii nu au luat măsurile necesare în acest caz, încălcând prevederile legale, iar consiliile de administraţie, conform legii, nu au intervenit în supravegherea activităţii managerilor pentru a asigura un transport civilizat călătorilor.

În consecinţă, consiliile de administraţie trebuie să ia măsuri atât împotriva conducerilor acestor companii, cât şi a persoanelor responsabile implicate în acest caz.

De asemenea, conform prevederilor legale, membrii consiliilor de administraţie răspund în solidar cu directorii pe care i-au numit în funcţii pentru prejudiciile cauzate de aceştia, se arată în comunicat.

În această dimineaţă, trenul Regio 2080 pe ruta Petroşani-Craiova s-a oprit în câmp, între Lunca Budieni şi Copăcioasa, din cauza unei defecţiuni a locomotivei, iar călătorii care se aflau în tren au fost nevoiţi să stea în frig mai bine de patru ore, în intervalul 6:50-11:00, când echipele de intervenţie au găsit o soluţie pentru preluarea acestora.

În urma acestei defecţiuni, trei trenuri au înregistrat întârzieri de 382 de minute.

Tot marţi dimineaţă, la 9:30, pe ruta Făurei-Galaţi, trenul Regio 7373 a avut o defecţiune la rama electrică, fiind nevoie de o locomotivă de ajutor. Călătorii aflaţi în acest tren au fost nevoţi să aştepte timp de două ore pentru a-şi putea continua drumul, precizează Transporturile.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Șeful Xiaomi Corp. confirmă lansarea producției de mașini electrice în 2024
Șeful Xiaomi Corp. confirmă lansarea producției de mașini electrice în 2024
Lei Jun, șeful Xiaomi Corp. a anunțat într-o conferință cu investitorii că firma sa va începe producția de mașini ...
Contracte de până la 1,6 miliarde de lei pentru reparația străzilor și trotuarelor din București, scoase la licitație
Contracte de până la 1,6 miliarde de lei pentru reparația străzilor și trotuarelor din București, scoase la licitație
Administrația Străzilor București a lansat licitație pentru servicii de proiectare și reparații străzi, parte carosabilă ...
Retailul face mai mult profit în România decât în statele vecine. Dedeman al fraților Pavăl este cea mai profitabil business din Europa de Sud-Est
Retailul face mai mult profit în România decât în statele vecine. Dedeman al fraților Pavăl este cea mai profitabil ...
În business-ul de retail, românii sunt antreprenorii cu cele mai bune rezultate din Europa de Sud-Est, din perspectiva ...