1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

News

Mănescu: CFR Marfă a devenit membră a Proiectului Viking, în urma unui memorandum semnat cu Lituania

Ministrul transporturilor, Ramona Mănescu, a semnat joi, la Bruxelles, un memorandum de înțelegere cu omologul său lituanian, Rimantas Sinkevicius, prin care CFR Marfă devine membră a Proiectului 'Viking' de transport feroviar, alături de companii similare din Lituania, Bulgaria, Ucraina, R.Moldova și Turcia.

05 dec, 2013 | Agerpres

"De astăzi începând CFR Marfă este în parteneriat cu compania de transport feroviar de marfă din Lituania și cu toate companiile de transport feroviar de marfă din cadrul acestui proiect pentru a transporta mărfuri pe această rută din zona baltică, până în Turcia, de exemplu", a declarat Ramona Mănescu, care a reprezentat România în cadrul secțiunii transporturi a Consiliului TTE (Transporturi, Telecomunicații și Energie).

Demnitarul român a adăugat că până în prezent acest proiect ocolea țara noastră, întrucât 'nu exista un traseu prin care mărfurile dinspre statele baltice spre Turcia și mai departe spre Asia să tranziteze România'. 'Fiind parte a acestui proiect, toate mărfurile vor tranzita și România și asta înseamnă dezvoltare economică, înseamnă colaborare și intensificarea transporturilor de marfă', a subliniat Ramona Mănescu.

CFR Marfă va putea prelua transportul de marfă prin România, iar dacă vor fi necesare investiții pentru ameliorarea materialului rulant, a dotării cu vagoane sau containere de un anumit tip, acestea vor fi realizate, a precizat ministrul transporturilor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO