1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

News

Mănescu: În momentul în care infrastructura feroviară va fi modernizată, transportul va fi mai ieftin

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, susține că atunci când infrastructura feroviară va fi modernizată și va arăta așa cum arată în orice stat membru UE, transportul va fi mai ieftin, condițiile vor fi mai bune și timpul de călătorie mai scurt.

07 oct, 2013 | Agerpres

"Ieftinirile pe calea ferată derivă din dezvoltarea infrastructurii feroviare. În momentul de față nu putem vorbi despre o infrastructură feroviară care să permită transportul sau rularea cu 160 km/oră a unor trenuri de mare viteză. Avem proiecte bune, viabile de modernizare, de reabilitare, din care să putem să asigurăm într-un viitor cât mai scurt posibil pasagerilor un transport de cale ferată ieftin, în condiții foarte bune, cu o viteză mai mare de rulare", a declarat Mănescu luni, la finalul unei întrevederi cu senatorii PSD.

Potrivit Ramonei Mănescu, problemele de interes pentru grupul PSD din Senat au fost cu referire la legislația în vigoare, proiectele pe care le are Ministerul Transporturilor în dezbatere și proiectele prioritare pe care le va prezenta Comisiei Europene pentru următoarea perioadă de programare.

"Au vrut să se asigure că infrastructura feroviară va avea o pondere semnificativă în următoarea perioadă de programare, pentru că asta este în acord cu cerințele europene și cu roadmap-ul pe care Uniunea Europeană ni l-a dat, nu numai nouă, ci tuturor statelor membre, în sensul că infrastructura feroviară trebuie modernizată, reabilitată în așa fel încât cetățenii să circule mai ieftin și mai repede cu trenul", a afirmat ministrul Transporturilor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO