Mănescu: Lucrările la Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon, în grafic. Fondurile sunt asigurate

Lucrările la Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei - Pantelimon sunt în grafic, iar fondurile sunt asigurate, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, la final de mandat.
Economica.net - mie, 26 feb. 2014, 15:23
Mănescu: Lucrările la Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei - Pantelimon, în grafic. Fondurile sunt asigurate

Ea şi-a exprimat speranţa ca, odată cu avansarea lucrărilor la Magistrala 5, să fie redat traficul la suprafaţă.

‘Sper ca, odată cu avansarea lucrărilor la metrou, în cel mai scurt timp să fie redat traficul la suprafaţă. Termenul pe care Metrorex şi constructorii l-au dat a fost iunie – iulie 2014 pentru începerea închiderii la suprafaţă. În acest moment, lucrările sunt în grafic, fondurile sunt asigurate, nu există niciun motiv pentru ca această construcţie să nu continue în acelaşi ritm sau chiar într-un ritm mai alert”, a precizat Mănescu.

Ramona Mănescu a subliniat că, la preluarea mandatului, a reuşit să identifice câteva soluţii pentru accelerarea lucrărilor şi pentru a porni săparea galeriilor.

‘Atunci când a pornit primul TBM, am promis că utilajele, odată pornite, nu se vor opri. În acest moment, ele lucrează în continuare. A fost finalizat pe ambele sensuri tunelul de la staţia Academia Militară până la Orizont, pe un sens până la staţia Favorit”, a arătat fostul ministru al Transporturilor.

Mănescu a adăugat că alt şantier activ este cel al Magistralei 4, de la Parcul Bazilescu la Parcul Străuleşti.

‘Mai avem şi alte proiecte care sunt în derulare în diferite stadii. Se face studiul de prefezabilitate pentru extensia Magistralei 4 spre Gara Progresu şi se lucrează acum la proiectul tehnic pe Magistrala 6 Gara de Nord – Aeroportul Otopeni”, a mai spus ea.

Tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor al Magistralei 5 Drumul Taberei-Pantelimon, în lungime totală de circa şase kilometri, va avea zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.

Constructorul secţiunii Râul Doamnei – Eroilor este Asocierea Astaldi (Italia) – FCC Construccion (Spania) – Delta ACM (Romania) – AB Construct (Romania). Preţul contractului depăşeşte 918,937 milioane de lei, fără TVA, potrivit site-ului Metrorex.

În cursul dimineţii de miercuri, miniştrii liberali Mariana Câmpeanu, Eugen Nicolăescu, Gigel Ştirbu, Ramona Mănescu, Mihai Voicu, Lucia Varga şi Cristian David s-au prezentat la Palatul Victoria, unde şi-au dat demisiile din funcţii, după ce, marţi seară, conducerea PNL a anunţat ieşirea de la guvernare.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, va asigura interimatul la Ministerul Transporturilor.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Moody’s a îmbunătățit ratingul Transelectrica la „Baa3”, cu perspectivă stabilă
Moody’s a îmbunătățit ratingul Transelectrica la „Baa3”, cu perspectivă stabilă
Moody's a îmbunătăţit luni la "Baa3" ratingul pe termen lung atribuit companiei naţionale de transport a energiei electrice ...
Intesa Sanpaolo ar putea finanța compania rusă Novatek pentru producția de gaze naturale în zona arctică
Intesa Sanpaolo ar putea finanța compania rusă Novatek pentru producția de gaze naturale în zona arctică
Cel mai mare grup bancar italian, Intesa Sanpaolo SpA, ar putea ajuta la finanţarea proiectului Arctic LNG 2 al firmei ruse ...
Cehia înăsprește restricțiile în contextul extinderii pandemiei de coronavirus
Cehia înăsprește restricțiile în contextul extinderii pandemiei de coronavirus
Guvernul ceh a anunţat miercuri o înăsprire a controalelor şi restricţiilor sanitare, ca răspuns la o recrudescenţă ...