Mănescu: Lucrările la Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon, în grafic. Fondurile sunt asigurate

Lucrările la Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei - Pantelimon sunt în grafic, iar fondurile sunt asigurate, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, la final de mandat.
Economica.net - mie, 26 feb. 2014, 15:23
Mănescu: Lucrările la Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei - Pantelimon, în grafic. Fondurile sunt asigurate

Ea şi-a exprimat speranţa ca, odată cu avansarea lucrărilor la Magistrala 5, să fie redat traficul la suprafaţă.

‘Sper ca, odată cu avansarea lucrărilor la metrou, în cel mai scurt timp să fie redat traficul la suprafaţă. Termenul pe care Metrorex şi constructorii l-au dat a fost iunie – iulie 2014 pentru începerea închiderii la suprafaţă. În acest moment, lucrările sunt în grafic, fondurile sunt asigurate, nu există niciun motiv pentru ca această construcţie să nu continue în acelaşi ritm sau chiar într-un ritm mai alert”, a precizat Mănescu.

Ramona Mănescu a subliniat că, la preluarea mandatului, a reuşit să identifice câteva soluţii pentru accelerarea lucrărilor şi pentru a porni săparea galeriilor.

‘Atunci când a pornit primul TBM, am promis că utilajele, odată pornite, nu se vor opri. În acest moment, ele lucrează în continuare. A fost finalizat pe ambele sensuri tunelul de la staţia Academia Militară până la Orizont, pe un sens până la staţia Favorit”, a arătat fostul ministru al Transporturilor.

Mănescu a adăugat că alt şantier activ este cel al Magistralei 4, de la Parcul Bazilescu la Parcul Străuleşti.

‘Mai avem şi alte proiecte care sunt în derulare în diferite stadii. Se face studiul de prefezabilitate pentru extensia Magistralei 4 spre Gara Progresu şi se lucrează acum la proiectul tehnic pe Magistrala 6 Gara de Nord – Aeroportul Otopeni”, a mai spus ea.

Tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor al Magistralei 5 Drumul Taberei-Pantelimon, în lungime totală de circa şase kilometri, va avea zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.

Constructorul secţiunii Râul Doamnei – Eroilor este Asocierea Astaldi (Italia) – FCC Construccion (Spania) – Delta ACM (Romania) – AB Construct (Romania). Preţul contractului depăşeşte 918,937 milioane de lei, fără TVA, potrivit site-ului Metrorex.

În cursul dimineţii de miercuri, miniştrii liberali Mariana Câmpeanu, Eugen Nicolăescu, Gigel Ştirbu, Ramona Mănescu, Mihai Voicu, Lucia Varga şi Cristian David s-au prezentat la Palatul Victoria, unde şi-au dat demisiile din funcţii, după ce, marţi seară, conducerea PNL a anunţat ieşirea de la guvernare.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, va asigura interimatul la Ministerul Transporturilor.

 

Te-ar mai putea interesa și
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei....
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...
S-au lansat apelurile pentru programul „Primul student din familie”, cu un buget de 50 de milioane de euro. Câți bani vor primii elevii
S-au lansat apelurile pentru programul „Primul student din familie”, cu un buget de 50 de milioane de euro. Câți bani ...
Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare ...